ABD 40 yıl aradan sonra ilk ham petrol ihracatını yaptı

ABD 40 yıl aradan sonra ilk ham petrol ihracatını yaptı

ABD 40 yıl aradan sonra ilk ham petrol ihracatını gerçekleştirdi.

ABD Kongresi’nin petrol ihracat yasağını kaldırmasından sonra harekete geçen akar yakıt şirketleri, ilk ham petrol ihracatını Avrupa’ya gerçekleştirmiş oldu.

Amerikan şirketlerinin dünyadaki petrol üretimine artık daha kolay bir şekilde müdahale etme şansı bulacağı ifade edildi. Obama yönetimi uzun zamandır, şirketlerin petrol ihracat etme yönetmenliğini değiştirmek istiyordu.

Uzun dönemde petrol ihracatının enerji sektörüne katkıda bulunacağı ifade edildi. Kısa dönem için, düşük olan petrol fiyatlarının, ABD’deki petrol üretiminin azaltılmasına baskı uygulayabileceği belirtildi.

ABD’den yapılacak petrol ihracatın birden yükselmesi beklenmiyor. Son yıllarda ABD’deki rafinelerin yenilenmesi ile birlikte ultra hafif ham petrol üretiminin sağlanabileceği ve ihracattan ziyade ülke içinde tüketilebileceği ifade edildi.

Amerika, 1975’de OPEC’in petrol ambargosundan sonra ülkede petrol ihracatını yasaklamıştı. ABD’de deki şirketler benzin ve dizel gibi rafine yakıt ihraç edebilse de, özel lisans gerektiren belli durumlar dışında ham petrol ihracatı yapamıyordu. Söz konusu yasaklar Kanada’yı kapsamıyordu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.