Dünya Bankası, Çin’in 2016 büyüme tahminini yüzde 6,7’ye çekti

Dünya Bankası, Çin’in 2016 büyüme tahminini yüzde 6,7’ye çekti

Dünya Bankası, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin’in 2016 yılı büyüme tahminini 2015’teki yüzde 6,9’dan yüzde 6,7’ye indirdi.

Bankanın açıklamasında, devam eden yeniden yapılanma ve dönüşüm ortasında Çin’in 2016 yılı büyüme tahminin yüzde 6,7’ye çekildiği, bu tahminin Haziran ayında ise yüzde 7 olduğu ifade edildi.

Dünya Bankası, Küresel ekonomik Görünüm Raporu’nda 2016 küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,9’ya düşürüldüğü açıklamıştı. Raporda, 2016’nın riskli bir yıl olacağına işaret edilirken, küresel ekonominin, yeni yükselen piyasalarda büyüme hızının düşmesi, düşük emtia fiyatları, ticaret ve sermaye akımlarındaki yavaşlamalara ayak uydurması gerektiğine dikkat çekildi.

Dünya Bankası Başkan Yardımcısı ve baş ekonomisti Kaushik Basu, altı ay öncesiyle karşılaştırıldığında, özellikle düzensiz yavaşlama olasılığı ile ilişkili büyük gelişmekte olan ekonomilerde risklerin arttığına işaret etti.

Raporda ayrıca, küresel ekonominin 2017 ve 2018 yılında ise yüzde 3,1 oranlarında büyüyeceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.