600 bin memur işini kaybedebilir

600 bin memur işini kaybedebilir

Devlet memurluğu için 2006-2012 arasında KPSS’ye girenler dikkat! Hükümet bu dönemde kopya çekildiği iddiasıyla 600 bin memuru işinden etmeye hazırlanıyor.

AKP’nin 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) kopya çekildiği iddialarından yola çıkarak, kamuda büyük bir kıyım yapmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Hükümetin 2006-2012 yılları arasında KPSS’yi kazanarak devlet memuru olan yaklaşık 600 bin kişinin memuriyetine son vermeyi planladığı öğrenildi. Bu kişilerin yerine ise sınavsız bir biçimde hükümet yanlısı kişilerin yerleştirileceği öne sürüldü.

Bu hukuksuzluğa kılıf olarak da sözde paralel yapıyla mücadele edildiği iddiası dile getirilecek. 2006-2012 yılları arasındaki tüm sınavlarda kopya çekildiği var sayılarak bu süre zarfında farklı sınavları kazanarak devlete yerleşen 600 bine yakın memur meslekten ihraç edilecek.

Millet Gazetesi’nin haberine göre, cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş kıyım operasyonunun ilk sinyali Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmişti.

TORPİLİN YOKSA İŞ DE YOK!

Erdoğan, gazetecilere; “Bu işin yargı ile ilgili kısmını Adalet Bakanlığı sürdürüyor. Fakat her bakanlığın yolsuzluklar, görevi kötüye kullanma gibi meseleleri, Adalet Bakanlığı’na bildirmesi gerekiyor. Davaların art arda açılması gerekli” demişti.   Cumhurbaşkanı Erdoğan,  görevine son verilecek olanlardan bugüne dek aldıkları maaşları da tahsil edeceklerini ifade ederek “Haksız yere memur olanlara ödenen maaşların geri alınması düşünülebilir” diye konuşmuştu.

Kamudan atılmaları düşünülen personelin yerlerine ise AKP il ve ilçe başkanlarının referansıyla müracaat edecek kişiler sınavsız ya da mülakat yöntemiyle kamuya yerleştirilecek.

ÖSYM’NİN KARARI İPTAL

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın KPSS’de kopya iddialarıyla yürüttüğü soruşturmanın bir bölümü 2010 KPSS’nin iptal edilmeyen genel kültür ve genel yetenek sınavlarını da kapsıyor. 2010 yılından başlayan soruşturmada genel kültür ve genel yetenek sorularıyla ilgili kopya iddiası bulunmuyordu.

İddialar, öğretmenlik yerleştirmelerinde esas alınan eğitim bilimleri sorularıyla ilgiliydi. Kopya iddiaları üzerine eğitim bilimleri sınavı da ÖSYM’nin kararıyla iptal edildi.

Bu sınavın sonucuna göre memuriyete giren kimse de olmadı. Ancak Savcı Yücel Erkman, bu sorularla ilgili kopya çekildiğine dair delil olmamasına rağmen soruşturmayı genişleterek genel kültür ve genel yetenek sınavlarını da soruşturmaya dahil etti. Bu kapsamda, sınavda 100 net ve üzeri yapan 3 bin 227 kişi şüpheli ilan edildi. Bunlar arasından 616 kişinin memur olduğu belirtiliyor.

Şüpheliler hakkında, kimin kimi aradığını gösteren HTS kayıtları ile; taraflı bilirkişi raporları dışında mahkumiyete yeterli delil olmamasına rağmen, 616 kişinin memuriyetten ihraç edileceği konuşuluyor.

KOPYA SORUŞTURMASI YOLDA

İkinci adımda ise kaç netle girdiğine bakılmaksızın 2010 KPSS sınavının şaibeli olduğu iddia edilerek, sınav sonucunda memur olan 60 bin kişinin memurluğu iptal edilecek.

Ardından da 2006 yılından 2012’ye kadar yapılan KPSS dahil tüm sınavlarda kopya soruşturması başlatılacak.

HTS kayıtları üzerinden sınava giren yaklaşık 600 bin kişinin sınav öncesi bir araya geldiği ve soruları paylaştığı iddia edilerek kamudaki işine son verileceği belirtiliyor.

Burada asıl amacın ise; AKP teşkilatlarından gelen partililerin sınavsız şekilde devlet kadrolarına yerleştirilmesi olduğu ifade ediliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.