Rusya’nın Suriye’de iniş pisti inşa ettiği iddia edildi

Rusya’nın Suriye’de iniş pisti inşa ettiği iddia edildi

Suriye’de Beşşar Esed yönetimine desteğini sürdüren Rusya, Lazkiye yakınlarında bulunan havaalanına yeni iniş pisti inşa ettiği iddia edildi.

Uluslararası basının Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne dayandırdığı haberine göre yeni pistin dev kargo uçaklarının inişi için inşa edildiği ve diğer iki havaalanındaki pistlerin de genişletildiği belirtiliyor.

Times’a konuşan İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden Rami Abdürrahman, ağır silahlı Rus güvenlik birimlerinin yerli personeli inşaat alanından uzak tuttuğunu, pist alanında asfaltlama çalışmalarının hızlı bir şekilde yapıldığını ve dev depoların inşa edildiğini söyledi.

Yerel gözlemcilere dayandırdığı bilgilerini paylaşan Abdürrahman, “Bunun anlamı bölgeye daha fazla kargo gelecek. Ya da uluslararası bir havalimanına dönüştürülmesi planlanıyor. Rusya kendi deniz üssünün bulunduğu Tartus kentinde de Hamidiye Havaalanı’nı genişletiyor. Geçen haftalarda Suriye’ye gelen kargo uçaklarda yüzlerde uzman vardı. Uzmanlar havalimanlarının genişletilmesi konusunda bilgili” dedi.

Bir diğer iddia da Rusya’nın Suriye’ye gelişmiş SA-22 uçaksavar füzeleri verdiği ve yüzlerce deniz piyadesinin bölgeye gönderdiği yönünde.

Rusya ise Suriye’ye yapılan askeri yardımların terör örgütü IŞİD’le mücadele çerçevesinde yapıldığını savunuyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bölgeye askeri yardımların yapıldığını, bunların kullanımı için Rus teknik personelin Suriye’de olduğunu kabul etmişti. Moskova Rus askerlerinin operasyonlara katıldığı yönündeki iddiaları ise yalanlıyor.

ABD’nin IŞİD terör örgütü hedeflerini bilerek bombalamadığını savunan Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 28 Eylül’de New York BM Genel Kurulu’nda yapacağı konuşmada Suriye krizi başta olmak üzere, Ukrayna ve terörle mücadele konularına vurgu yapacağını ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.