Paris’te şafak operasyonu, 2 terörist öldürüldü

Paris’te şafak operasyonu, 2 terörist öldürüldü

Fransa’nın başkenti Paris’i kana bulayan terör saldırılarından beş gün sonra polis, saldırının faillerini yakalamak için operasyon başlattı.

Operasyonda 2 şüpheli ölü ele geçirilirken, 5 kişi de gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Saint Denis’de bir kiliseye baskın düzenleyen polis, kilisenin kapısını kırarak içeri girdi. Teröristlerin, Paris’in finans merkezi La Defense’a yönelik saldırı planladığı iddia edildi.

Paris’in kuzeyindeki Saint-Denis banliyösünde bir binada kıstırılan şüphelilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda 2 kişi ölü ele geçirildi. Polis kaynakları ölü ele geçirilenlerden birinin kadın olduğunu ve kendini patlattığını duyurdu.

Kadın canlı bombanın kendini patlatmadan önce Paris saldırılarında da kullanılan kalaşnikof marka silahla polise saldırdığı da iddia edildi. Paris Savcılığı, operasyonun başında binada kıstırılan kadının kendini patlattığını doğruladı.

Ayrıca Paris Savcılığı, binada bulunan 3 kişinin de yakalandığı açıkladı. Yakalananların kimlikleri ise belirtilmedi. Savcılık, operasyonun hedefindeki binaya yakınındaki bir kadın ile bir erkeğin de yine gözaltına alındığını duyurdu.

Fransız özel harekat polisi tarafından gerçekleştirilen ve askerin de destek verdiği operasyonda, 3 polisin de hafif şekilde yaralandığı belirtildi. Bu arada başka şüphelilerin kaçma ihtimalini göz önünde bulunduran polis, Saint Denis’in tüm otoban bağlantılarında güvenlik önlemleri aldı.

Binada olabileceği belirtilen ve Paris saldırılarının planlayıcısı olduğu iddia edilen Abdelhamid Abaaoud’in yakalanıp yakalanmadığıyla ilgili bir bilgi ise verilmedi.

Öte yandan, Saint Denis Valiliği, operasyonun gerçekleştirildiği yerlere yakın tüm okulların ikinci bir emre kadar kapalı kalacağını kaydetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.