Facebook canlı yayın özelliğini test etmeye başladı

Facebook canlı yayın özelliğini test etmeye başladı

Facebook, popüler canlı yayın uygulaması Periscope ile rekabet için kolları sıvadı.

Mobil sosyal ağlarda canlı yayın furyasına kayıtsız kalamayan Facebook, iOS ve Android tabanlı uygulamalarında canlı yayın özelliğini test etmeye başladı. Sosyal medya devi, geçtiğimiz aylarda canlı yayın özelliğini Facebook Mention uygulaması üzerinden sadece ünlüler ve onaylanmış hesaba sahip gazeteciler için kullanıma açmıştı.

Bugün Facebook’un blogundan yapılan açıklamada mobil uygulamalarda canlı yayın özelliğini bütün kullanıcılara açmak için testlere başlandığını duyurdu.

Canlı yayın özelliği ilk olarak Amerika’da Facebook’un iOS tabanlı mobil uygulamasını kullananların yüzde 5’i üzerinde yapılacak.

Facebook’ta bir kişi canlı yayın yapmaya başladığında o kişinin yakın arkadaşlarına bildirim gidecek. Ardından canlı yayın o kişinin profiline kaydedilecek.

Facebook, bu hamlesi ile Twitter’ın canlı yayın uygulaması Periscope’a karşı ciddi bir rekabete girişti. Neredeyse 1.5 milyar aylık aktif kullanıcıya ulaşan Facebook’un bu yeni özelliğinin mobil sosyal ağlarda canlı yayın furyasını nasıl etkileyeceği merak konusu.

facebook1FOTOĞRAF VE VİDEOLAR İÇİN YENİ PAYLAŞIM FORMATI

Facebook blogundan yapılan açıklamda canlı yayın özelliğinin yanında yeni bir fotoğraf ve video paylaşım formatının da kullanıma sunulduğu duyuruldu.

Sosyal medya devi, fotoğraf ve video paylaşmanın yeni bir yolu olarak tanımladığı ‘kolaj‘ özelliğini kullanıma sundu. Facebook’un iPhone uygulamasında bugün yapılan güncelleme ile canlıya alınan özellik Android cihazlar için önümüzdeki yıl aktif olacak. Fakat iPhone kullanıcıları tarafından oluşturulan ‘kolaj’lar bütün mobil cihazlarda görülebilecek.

Yani şuanda Facebook’un iPhone uygulamasında paylaş butonuna basan bir kullanıcının karşına kendi fotoğrafları paylaştığı zamana bağlı olarak organize edilmiş bir şekilde çıkacak. Yani kullanıcının farklı zamanlarda farklı mekanalarda çekildiği fotoğraflar bir hikaye haline dönüştürülmüş olacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.