Trump: Cenaze camide olsa Obama gider miydi?

Trump: Cenaze camide olsa Obama gider miydi?

Kasım ayında yapılacak 2016 ABD başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olan işadamı Donald Trump’tan yine tartışmalara yol açacak bir açıklama geldi.

Skandal sözleri, küfür ve toplumda kutuplaşmaya yol açan açıklamaları ile gündemde sürekli kalmayı başaran Trump, Başkan Obama’nın geçen haftasonu ölen Yüksek Mahkeme üyesi Yargıç Antonin Scalia’nın cenaze törenine katılmamasını imalı ve sert şekilde eleştirdi.

ABD’nin en büyük Katolik kilisesinde Scalia için düzenlenen cenaze törenine katılmayan Obama’ya Trump, ‘‘Başkan Obama, eğer Yargıç Scalia için cenaze töreni camide yapılsa katılır mıydı acaba? Cenazeye gitmedi; çok üzücü’’ diye tweet paylaşımında bulundu.

Attığı tweet ile Obama’nın Müslüman olduğu imasında bulunan Trump, 2012 seçimlerinde de Başkan’ın ABD topraklarında doğmadığı yönünde iddiayı da ilk ortaya atan kişiydi.

Obama, doğum yerinin Hawaii olduğunu belgelemesinin ardından Trump, bu iddianın sahibinin 2008 yılında Cumhuriyetçi Parti’den başkan yardımcısı adayı olarak seçime giren Alaska eski valisi Sarah Palin olduğunu savunmuştu.

Bugün (cumartesi) Scalia için kilisede düzenlenen cenazeye hem Başkan Obama hem de eşi Michelle Obama katılmadı. Obama ailesi dün Scalia’nın naaşını Yüksek Mahkeme’de ziyaret ederek taziye dileklerini dile getirmişti. Ayıca, Obama bu ayın başında bir camiyi ziyaret etmiş ve ülke içindeki radikallerin tepkisine yol açmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.