Apple’dan sanal gerçeklik atağı

Apple’dan sanal gerçeklik atağı

Apple CEO’su Tim Cook, 2016 mali yılı birinci çeyrek sonuçları konferans görüşmesinde sanal gerçekliğin dikkat çekici uygulamalara sahip olduğunu belirtti. Financial Times’ın edindiği bilgilere göre Tim Cook’un bu sözleri basit bir görüş belirtmenin ötesinde.

Teknoloji devi, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik uygulamaları üzerinde çalışacak hatırı sayılır büyüklükte bir ekip topladı. Aralarında Doug Bowman gibi sanal gerçeklik alanında tanınmış isimlerin de olduğu ekip sanal gerçeklik üzerine çeşitli projeler üzerinde çalışıyor. 2014 yılında Apple sanal gerçeklik alanında iş ilanları açmıştı.

SATIŞLAR REKOR KIRARAK YAVAŞLADI

Apple, 2016 mali yılının ilk çeyreğinde 18,4 milyar dolar kar elde ederek, dünya çapında halka açık bir şirketin elde ettiği en yüksek kar rekorunu kırdı. Şirketin 2016 ilk çeyrek geliri, 75,9 milyar dolara yükseldi. Apple bir önceki mali yılının aynı döneminde 74,6 milyar dolar gelir açıklamıştı.

Bilançoda en dikkat çekici nokta ise iPhone satışlarının yavaşlamasıydı. 2016 mali yılının ilk çeyreğinde 74,8 milyon iPhone satışı gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı çeyreğindeki iPhone satışları ise 74,5 milyon olarak kaydedilmişti. Her ne kadar iPhone satışları yavaşlamış olsa da bu yanıltıcı olmasın. Apple’ın iPhone’dan elde ettiği gelirin 154 milyar dolar olduğu ifade ediliyor. Bu gelir seviyesiyle iPhone eğer bir ülke olsaydı dünyanın en zengin 57. ülkesi olacaktı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.