WSJ- Türkiye’de YouTube’un beklenen sonu

WSJ- Türkiye’de YouTube’un beklenen sonu

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın, video paylaşım sitesi YouTube’u en son olarak Suriye’yle ilgili sızan bir güvenlik toplantısı ardından kapattı. Ancak YouTube’un kapanacağı sinyalini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çok önceden vermişti.

The Wall Street Journal’a geçen hafta konuşan Google yetkilileri erişimin engellenebileceğini ve Türk yetkililerin bazı videolara erişimin engellenmesi için başvurduklarını belirtmişti.

Başbakan Erdoğan bu hafta bir televizyon kanalına verdiği röportajda internete sızan ses kayıtları için “Twitter dediğiniz olay nedir? Bir şirket. Bu olayın arkasında aslında Youtube var. Youtube’un avukatlarıyla çalışıyorlar,” açıklamasında bulunmuştu.

Kim olduğu bilinmeyen Twitter hesaplarından YouTube’a konulan ses kayıtlarında Başbakan, ailesi ve yakınları arasında geçen ses kayıtları olduğu iddia edilen videolar paylaşıldı. Ses kayıtlarında Başbakan olduğu iddia edilen kişinin oğluna evdeki paraları boşaltmasını söylediği telefon görüşmesi de dahil çeşitli yolsuzluk iddiaları var.

Daha önceki hesaplarından farklı bir hesaptan sızdırılan YouTube videosunda ise, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davudoğlu, Bakanlık müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler olduğu iddia edilen kişiler Suriye ve Süleyman Şah türbesine müdahale hakkında konuşuyorlar.

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada olayı “ulusal güvenliğine yönelik alçakça bir saldırı, bir casusluk faaliyeti ve son derece ağır bir suç” olarak değerlendirdi. “Bu olay, ülkemizin karşı karşıya bulunduğu siber ve elektronik saldırı tehditlerinin boyutunu gözler önüne sermektedir. Bunu yapan ihanet şebekeleri devletimizin ve milletimizin düşmanlarıdır.”

Haberin orjinali: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001424052702304418404579465330760895374.html

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.