WSJ- “Merkel: Türkiye’nin önü açık”

WSJ- “Merkel: Türkiye’nin önü açık”

wsj logo1Almanya Başbakanı Angela Merkel, salı günü, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım girişiminin önünün açık olduğunu ancak konuyla ilgili kendi duruşunun değişmediğini söyledi. Berlin’e Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ziyaret sırasında, “Tam üyelik konusunda kuşkulu olduğum bir sır değil.” diyen Merkel, “Görüşmelerin zaman sınırı yok.” diye ekledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, salı günü, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım girişiminin önünün açık olduğunu ancak konuyla ilgili kendi duruşunun değişmediğini söyledi.

Berlin’e Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ziyaret sırasında, “Tam üyelik konusunda kuşkulu olduğum bir sır değil.” diyen Merkel, “Görüşmelerin zaman sınırı yok.” diye ekledi.

Basın toplantısı sırasında Merkel, Türkiye’nin komşu Suriye kaynaklı mülteci krizine katkıda bulunmasından övgüyle söz etti. Suriye’deki durumdan “tahammül edilemez” olarak bahsederek çatışmayı çözmek için Rusya ve Çin’e görüşme çağrısında bulundu.

Erdoğan, Almanya ile Türkiye arasındaki yakın kültürel ve ekonomik bağları yeniden dile getirdi.

Merkel ile görüşmelerinin öncesinde Erdoğan, Alman Dış İlişkiler Konseyinde bir konuşma yaparak Türkiye’yi AB üyeliğine kabul etmenin önemine vurgu yaptı. “Arap Baharı gibi olayların ve Mısır ve Suriye’deki krizlerin bize gösterdiği gibi Türkiye’nin AB’ye değil AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı var.” diye belirtti.

Erdoğan, “Avrupa Birliği’ne giriş yolunda Almanya’nın desteğini almayı bekliyor ve umuyoruz. Almanya’nın şimdiye kadarkinden daha çok mücadele etmesini umut ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.