WSJ-Kararları süratle uygulayacak

WSJ-Kararları süratle uygulayacak

Türkiye, Twitter’ın yerel mahkeme kararlarını uygulamayı kabul ettiğini ve bu ayın başında kalkan iki haftalık yasak sırasında gerilen ilişkileri onarmak için hükûmet yetkilileriyle görüştükten sonra sahte hesapları kapama konusunda titizlikle hareket edeceklerini bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın perşembe günü e-posta ile gönderilen açıklamasında, San Fransisco merkezli şirketin microblog platformundan 200’den fazla gönderiyi kaldırdığı ve son haftalardaki beş mahkeme kararının çözüme kavuşturulduğunu açıkladı. Elvan, açıklamada, “Twitter ayrıca mahkeme kararları için geriye dönük bir çalışma yapılması ve yargının taleplerinin kısa süre içerisinde yerine getirilmesini de kabul etti.” şeklinde açıklamada bulundu.

Elvan, “Twitter yöneticileriyle yapılan toplantılar iyi niyet zemini üzerinde sorunların çözümüne katkıda bulunacak bir havada yapıldı. Şu anda var olan ve ileride ortaya çıkması olası sorunları süratle çözmek için iletişim hâlinde olmaya devam etme kararı aldık.” dedi.

Bakan Elvan, “Türkiye ve Twitter, telekomünikasyon düzenleyicisi TİB’e sağlanacak “süper etiketleme” yetkisiyle Ankara’daki yetkililere acil müdahale için şirketin yetkililerine bildirimde bulunma imkânı tanınması konusunda anlaştı.” ifadelerine de yer verdi.

Ayrıca Bakan, belirlenen öğeleri kaldırmak suretiyle Twitter’ın “zarar verici” ve mahkeme kararları kapsamındaki içerikleri engelleyeceğini belirtti. İçerik durdurması, tweetler veya hesaplar Türkiye’de yerel yasa gereğince kapatılabilirken, bunların dünyanın her yerinde erişime açık kalacağı anlamına geliyor.

Twitter’ın küresel kamu politikasından sorumlu Başkan Yardımcısı Collin Crowell, “Hesapları askıya aldığımız veya durdurduğumuzda, bunu hükûmet ricalarına göre değil kullanıcı şikâyetlerine veya mahkeme kararına cevaben yapıyoruz. Askıya almalar kendi kurallarımızın ihlali üzerine ve kendi kurallarımızı ihlal eden içeriklerle ilgili bazı mahkeme kararlarına göre yapılıyor.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.