WSJ – “Erdoğan Budapeşte’de”

WSJ – “Erdoğan Budapeşte’de”

wsj logo1Orta Avrupa piyasaları Çek perakende verilerini ve Macaristan hazine bonoları ihalesini gözlemliyor. Bu arada Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa turunu Budapeşte’deki toplantılarla sürdürüyor.
Çek Cumhuriyeti 2011’in sonlarından bu yana durgunluk içinde ve aralık ayı perakende satış rakamları geçen yılın aynı ayına oranla daha az çalışma saati ile yüzde 5,1’lik yıllık düşüş gösterdi.
Budapeşte’de bulunan Erdoğan, ülkesinin Avrupa Birliği’ne üye olmak için hazır olduğu bilincini canlandıracak ve Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ve Başbakanı Viktor Orban ile ticaret konuları hakkında görüşecek.
Erdoğan pazartesi günü Prag’da yaptığı konuşmada, Türkiye’nin AB üyeliğine doğru 2005 yılında başlattığı çabalardan bu yana ilerleme kaydettiklerini söyledi. O, bazı AB üyelerinin ayak sürümesine rağmen, Türkiye’nin bloğa üyeliğinin her iki tarafın da yararına olacağını ekledi.
Çek Başbakan Petr Necas hükûmetinin Türkiye’nin AB üyeliğini tam destek verdiklerini söylerken her iki ülkenin de NATO üyesi olmasından ötürü, Türkiye’nin güvenlik ihtiyacını da desteklediklerini ekledi.
Çek Cumhuriyeti Türk-Suriye sınırında bulunan NATO uçaksavar savunma sistemini desteklemek için geçen hafta askerî uzmanlardan oluşan küçük bir birlik gönderdi.

Write a comment

1 Comment

  1. budapeste macaristan February 20, 12:42

    Budapeste hos ve gezilecek bir sehir. Basbakani burada gormek burada rehberlik hizmeti verenler olarak bizleri gururlandirdi.

Only registered users can comment.