WP – “Biyolojik ailenin bir Türk televizyonunda protestosu sonrası Hollandalı lezbiyen çift, üvey oğullarıyla birlikte gizlenmekte”

WP – “Biyolojik ailenin bir Türk televizyonunda protestosu sonrası Hollandalı lezbiyen çift, üvey oğullarıyla birlikte gizlenmekte”

Biyolojik anne babanın Türk televizyon kanalında çocuklarını evlat edinen çifte karşı suçlayıcı ifadelerde bulunmaları sonucu lezbiyen çift, üvey evlatlarını da alarak saklandı.

Bu olay, gelecek hafta Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hollanda’ya yapacağı resmi ziyareti gölgede bırakmakla tehdit ediyor. Hollanda Başbakan yardımcısı Lodewijk Asscher’in cuma günü yaptığı basın açıklamasında bu konunun Hollanda’nın iç meselesi olduğunu ve Türkiye’nin buna siyasi müdahalede bulunmasının “uygunsuz” olacağını belirtti. İlk ismi Yunus olarak belirtilen dokuz yaşındaki erkek çocuk, Hollanda resmi makamları tarafından biyolojik ailesinden alındı ve bebekken velayeti Hague’de yaşayan lezbiyen bir çifte verildi. Biyolojik anne, Nurgül Azeroğlu, bu ayın başında Türk televizyonuna çıkarak Başbakan Erdoğan’dan yardım istedi. Nurgül Azeroğlu, bebekken yanlışlıkla düşürmüş olduğu için çocuğunun elinden alındığını kabul etti.

Hollanda NRC Handelsblad gazetesinin haberine göre 2008 yılında diğer iki çocuğun da Türk ailenin elinden alınmasına karar verildiğini, fakat ailenin bunu önlemek için Türkiye’ye kaçtığını belirtti.

Bazı Türk siyasetçiler Türk kökenli çocukların; Hristiyan, eşcinsel gibi biyolojik aileler tarafından kabul edilmeyen diğer değerlerle büyütülmesine karşı olduklarını dile getirdi.

Asscher, tehlike altında olan bir çocuğu evlat edinen üvey aileyi överek, Hollanda sosyal hizmet politikalarını savundu.Aynı zamanda Asscher, “Hollanda’da üvey aile seçimi çok dikkatli bir süreç; biz aileyi seçerken ırkına veya kalıtsal özelliklerine dayanarak değil, çocukların iyi ellerde olup olmadığına dikkat ederek hareket ediıyoruz” dedi.

Hauge’de bulunan çocuk sosyal hizmetleri, Yunus’a veya üvey ailesine karşı özel bir tehdit olmadığını fakat Azeroğlu’nun röportajının, televizyonda yayınlanmasından sonra önlem olarak Yunus’un adresinin değiştirildiğini ve okuldan alındığını belirtti. Ulusal yayın yapan NOS kanalının, Hague Gençlik Hizmetleri Dairesi sözcüsü Tanja van Dijk ile yaptığı röportajda,” Başbakan Erdoğan’ın gelecek haftaki ziyareti öncesi bir süre başka bir adreste kalmanın Yunus ve üvey ailesi için daha iyi olacağını” belirtti. “ Şu an Yunus ve üvey ailesinin güvenliğe ve sessizliğe ihtiyaçları var.”

Haftalık konuşma yaptığı konferanslarda Yunus’un üvey aileye verilmeden önce tehlike altında olduğunu defalarca ifade eden Asscher, çocuğun ve üvey ailesinin şu an gizleniyor olmasını “fevkalade üzücü” bir durum olarak nitelendirdi. Asscher aynı zamanda” bu hiç adil değil, bir başkasının çocuğuna bakan kişiler övgüye layıktır “ dedi.

Haberin orjinali: http://www.washingtonpost.com/world/europe/dutch-lesbian-couple-in-hiding-with-foster-son-after-biological-parents-protest-on-turkish-tv/2013/03/15/df940aec-8d87-11e2-adca-74ab31da3399_story.html

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.