USA TODAY – “2013 baharında gezilecek sezon dışı yerler”

USA TODAY – “2013 baharında gezilecek sezon dışı yerler”

İlkbahar: Seyahat maliyetinin uygun fiyatlarda kaldığı ancak havanın ısınmaya başladığı ve ılıman esintileri hissettiğimiz bu büyülü zaman. Eğer canlı bir Avrupa şehrini geziyorsanız, büyülü bir Amerika kasabasında veya güneşli bir adadaysanız, bazı yerleri ziyaret etmek için daha iyi bir zaman olamaz. Bütçe dostu sezonda, sıcak havayı aşağıdaki beş farklı yerden birinde karşılayın.

İstanbul, Türkiye

Avrupa kıtasının büyük bir bölümünü düşük maliyetle gezmenin en iyi yolu tren. Gezginler, bu yıl İstanbul’u da programlarına dâhil edebilecekler. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), bu yıl, Eurail’e katıldı ve böylece İstanbul da popüler ve bütçe dostu Eurail Avrupa tren biletleri ve Eurail Global biletleriyle ziyaret edilebilecek.


Eurail biletleri, yılın hangi zamanında olursa olsun aynı kalıyor ancak konaklama ve uçak bileti fiyatları için aynısı geçerli değil. İstanbul’da otel fiyatları haziran ayında artmaya başlıyor, bu nedenle en iyi fırsatları yakalayabilmek için gezinizi nisan veya mayıs ayında planlamalısınız. Örneğin, İstanbul Sultanahmet Four Seasons Hotel’de, çift kişilik bir oda, nisan ayının ortalarında 530 avro ancak aynı odanın haziran ayında maliyeti 560 avroya çıkıyor.


Aynı şekilde, bahar aylarında, Amerika’dan İstanbul’a uygun fiyatlarda seyahat olanakları bulabilirsiniz. Bing Travel’da hızlı bir arama sonucunda, haziran ayındaki Aeroflot sitesinde 958 dolar olan New York-İstanbul uçak fiyatları nisan ayında sadece 657 dolara bulunabiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.