REUTERS: Türkiye, Suriyeli yaralılarda kimyasal silah tetkiklerini artırıyor

REUTERS: Türkiye, Suriyeli yaralılarda kimyasal silah tetkiklerini artırıyor

Reuters-Logo1Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin Suriye iç savaşından gelen yaralılarda kimyasal silah tetkiklerini artırdığını söyledi.

Türkiye geçen hafta, sınırın diğer tarafından getirilen Suriyelilerden alınan kan örneklerini, kimyasal silah saldırısının kurbanı olup olmadıklarını tespit etmek için test etmeye başladığını doğrulamıştı.

Bazı Türk gazeteleri, testleri yürüten Adli Tıp Kurumunun, kimyasal savaş ajanı olarak kullanılabilen son derece zehirli bir madde olan risin kalıntıları bulduğunu yazdı. Ancak Davutoğlu, sonuca varmak için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Ankara’daki bir basın toplantısında Davutoğlu, “Tetkikler devam ediyor. Herhangi bir şekilde bir netice ortaya çıktığında, bunu kamuoyuyla paylaşırız ve ilgili uluslararası kurumları bilgilendiririz.” dedi.

Davutoğlu, Ankara’nın bu tetkikleri bir süredir yapmakta olduğunu ancak artık güney komşusundan gelen her hastayı inceleyeceğini söyledi.

Davutoğlu, “Bundan sonra gelen her yaralıda bunu yapacağız ki Halepçe’den sonra bir de Suriye’de böyle bir insanlık suçunu işlemeye kimse cesaret etmesin.” dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad güçleri ve muhalif isyancılar birbirlerini kimyasal silah kullanmakla suçluyorlar.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.