NYT – “Türk ekmekleri ‘bagel’ başkentinde kendine yer arıyor”

NYT – “Türk ekmekleri ‘bagel’ başkentinde kendine yer arıyor”

The New York Times logoDoğu Akdeniz, Balkan ülkeleri ve Arap dünyasında büyük bir ‘bagel’ görüntüsünde susam tanelerine bulanmış yaygın bir aperatif var. Çeşitli isimleri var: Türkiye’de ‘simit’ deniliyor.

Manhattan’da yeni dükkanında Simit & Simith adıyla oldukça çekici. Simith adı kurgulama; şirketin yönetici ortağı Burak Atay, girişimin arkasındaki Türk girişimcilerin ismi daha Amerikanlaştırmak için bunu eklediklerini söylüyor. Geçen hafta Manhattan’ın yukarı batı kısmında yeni dükkan açtılar ve daha önceden açılan bir dükkanları da Cliffside Park, NJ’de bulunuyor. İki nokta da 2013 yılının başlarında finansal bölge olarak düşünülüyor.

New York’un bagel başkenti olmasına rağmen, Atay o ve ortaklarının yaptıkları simitlerle özellikle memleket yemeklerine hasret Türk gurbetçiler için büyük bir boşluğu doldurabileceklerini söylüyor. Manhattan’daki dükkan kiremit duvarı ile sade, susamlı, kepekli, tam tahıllı çeşitleriyle yuvarlak ve uzun simitlerden oluşan bir menüye sahip kompakt bir dükkan. Genellikle içine birşey konularak veya sade şekilde satılıyor. Aynı zamanda meyve suyu çeşitleri, soda, kahve ve simitin yanında iyi giden cam bardaktan yudumlanan Türk çayları da mevcut.

Yakında dükkanda lokum, makaron, kuru meyve ve zeytin yağı çeşitlerinden oluşan bir raf olacak.

Haberin orjinali için: http://www.nytimes.com/2012/12/26/dining/turkish-breads-seek-a-niche-in-the-bagel-capital.html?smid=fb-share&_r=1&

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.