NBC- “Başbakan Erdoğan ile mülakat”

NBC- “Başbakan Erdoğan ile mülakat”

TRACY CONNOR: Uzun süredir ABD’nin müttefiki olan Türkiye Başbakanı, Suriye hükûmetinin Başkan Obama’nın kırmızı çizgisini geçtiğini söyledi. Erdoğan, ABD ve dünyayı, ülkesinin sınırlarının hemen ötesindeki savaşı sona erdirmeye çağırdı.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Rejimin kimyasal silah ve füzeler kullandığı açık. İstihbaratımıza göre yaklaşık 200 füze kullandılar hatta daha fazlası da olabilir ancak daha az değil.

CONNOR: Elinizde ne kanıt var?

ERDOĞAN: Füzeler, fotoğraflar, istihbarat haberleri ve kimyasal silahla yaralanarak hastanelerimize getirilen hastalar söz konusu.

CONNOR: Devlet Başkanı Esad, Başkan Obama’nın kırmızı çizgisini geçmiş midir?

ERDOĞAN: Uzun bir süre önce, şimdi değil. Kırmızı çizgi uzun süre önce geçildi.

CONNOR: Başbakan, bize ne tür kimyasal silah kullanıldığına ilişkin kanıtlarını göstermedi ancak gelecek hafta Washington’da Başkan Obama ile görüşmesi sırasında kendisiyle paylaşacağını söyledi.

ERDOĞAN: Sayın Obama ve ben tabii ki sorumluluklarımızın farkındayız ancak biz ABD’nin ileri bir adım atmasını istiyoruz.

CONNOR: ABD’de birçok insan savaştan çekiniyor. Bazıları neden Suriye’ye müdahale etme sorumluluğumuz olduğunu soruyor. Buna cevabınız nedir?

ERDOĞAN: Kimse savaşı savunmaz. Nasıl sessiz kalırsınız? ABD gibi güçlü bir ülke, Rusya gibi bir ülke sessiz kalmamalı.

CONNOR: Erdoğan, insanlar ölürken dünyanın beklediğini söyledi.

ERDOĞAN: O çocuklar, kadınlar, gençler ve yaşlılar öldürülüyor. Biz sadece burada oturuyoruz, bekliyoruz ve izliyoruz.

CONNOR: Başbakan, Devlet Başkanı Esad Suriye’yi derhâl terk etmelidir yoksa sonunun kendi halkı tarafından öldürülen Kaddafi gibi olabileceğini söyledi. Beyaz Saray, söz konusu mülakatla ilgili açıklama yaparak kimyasal silahlar konusundaki kırmızı çizginin geçilip geçilmediğini kesin olarak söyleyebilecekleri bir kanıt bulunmadığını ve Başkan’ın gelecek hafta Erdoğan ile görüşmeyi beklediğini bildirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.