CNN: Türkiye, Suriye’yi uyardı

CNN: Türkiye, Suriye’yi uyardı

Suriye’de şiddetli çatışmalar devam ederken ayrı ayrı olaylarda Türkiye’de sınır bölgesindeki bir ilçeye üç kez bomba düşmesinin ardından ilçe sakinleri cumartesi günü evlerine saklandı.

Hükûmete ve medyaya göre iki komşu arasındaki çatışmalar dördüncü gününe girerken sınır bölgesine Türk birlikleri konuşlandırıldı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Gelecekte Türkiye’ye yönelik herhangi bir yerden yapılacak saldırı susturulacaktır.” dedi.

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, sınır ötesinde süren hareketlilik için endişelerini dile getirdi.

Panetta, Peru’nun başkenti Lima’da yaptığı açıklamada, “Gerçek şu ki Suriye’de muhalifler ile rejim kuvvetleri arasında süren bir savaş var ve bu savaşın çok sayıda kişinin canına mal olduğu da bir gerçek. İhtilafın Türkiye gibi komşu ülkelere yayılmaya başlayıp başlamadığı zamanla görülecektir ancak iki ülke arasında karşılıklı ateş açılması, bu anlaşmazlığın daha da yayılması konusunda endişeleri artırmaktadır.” dedi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu cumartesi günü, Türkiye’yi vuran bombaların Suriye ordusundan geldiğine emin olduğunu çünkü bunların sadece onlar tarafından kullanılan tipte bombalar olduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanı’nın Suriye’ye uyarısı, Suriye sınırına birlik gönderilmeye devam ederken geldi. Anadolu Ajansı, birliklerin sınır boyunca farkı noktalara konuşlandığını bildirdi.

Meclis, diğer ülkelere asker gönderilmesine izin veren tezkereyi onayladı ancak hükûmet yetkilileri, bir zamanlar yakın müttefikleri olan Suriye ile savaş istemediklerini söylüyorlar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gerginliği yükseltmemesi konusunda Suriye’yi uyarıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.