CNN-Almanya  Tükiye’ye füze ve asker göndermeye hazırlanıyor

CNN-Almanya Tükiye’ye füze ve asker göndermeye hazırlanıyor

Alman kabinesi bugün, Suriye’deki iç savaşın Türkiye’ye sıçramaması için ülkeye patriot füzeler ve 400 asker gönderme kararı aldı.

Söz konusu karar NATO Dışişleri Bakanlarının iki gün önce Türkiye’nin füze talebini onaylamasının ardından geldi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, BM Özel Temsilcisi el Ahdar el İbrahimi’nin, Suriye konusunda üçlü görüşmelerde bulunulması teklifini kabul etti. Söz konusu görüşmeye Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un da katılması bekleniyor.

Almanya’nın yanı sıra ABD ve Hollanda da füze gönderebileceklerinin sinyallerini verdi.

Almanya Dışişleri Bakanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: “Hollanda ve ABD ile iş birliği içerisinde nakledilecek Alman patriot savunma sistemlerinin gönderilmesi, ittifakın bir üyesi olarak Almanya’nın güvenilirliğinin altını çizmektedir.”

NATO’nun konuyla ilgili kararı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kimyasal silah kullanmaya hazırlandığına dair korkuların gün yüzüne çıktığı bir dönemde geldi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen konuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi: “Suriye’nin sahip olduğu kimyasal silah stoğu endişe vericidir. (…) Suriye’nin füzeleri olduğunu biliyoruz ve elbette bu durum Suriye’ye ilişkin hesaplamalarımızda esas alınmalıdır. Bu nedenle müttefikimiz Türkiye’nin etkin bir şekilde savunulması ve korunması acilen güvence altına alınmalıdır. (…) Şunu da eklemeliyim ki kimyasal silah kullanımı tüm uluslararası toplum için bütünüyle kabul edilemez. Eğer herhangi biri bu korkunç silaha başvurursa, uluslararası toplumun derhâl tepki göstermesini beklerim.” 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.