BASINDA TÜRKİYE – ‘Erdoğan: Türkiye’deki Yahudiler korumam altında’

BASINDA TÜRKİYE – ‘Erdoğan: Türkiye’deki Yahudiler korumam altında’

arutzshevalogoTürkiye Cumhuriyeti başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’deki Yahudi topluluğunun güvence altında olduğunu söyledi. Anadolu Ajansı’ndan alınan bilgiye göre Erdoğan, Yahudi topluluğunun kendi koruması altında olduğunu söyleyerek ülkedeki Yahudi topluluğuna güvence verdi.

Birleşmiş Milletler’in düzenlediği Rio 20 Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesine katılan  Erdoğan, kendisine yaklaşarak,  “Ülkenizde yaşayan insanlarımızı koruyun” diyen Yahudilere, ‘Türkiye’de yaşayan Yahudiler kardeşimizdir  ve benim güvencem altındadır ‘dedi. Kendisine yöneltilen bir soru üzerine Erdoğan, İsraillilerle bir sorunlarının olmadığını söyledi. Erdoğan ‘Asıl sorun İsrail hükümetinin saldırgan tavırlarıdır. Orta Doğu’daki tüm sorunlara çözüm bulmalıyız.Ayrıca, İsrailliler, Filistinlilere daha iyi davranmalı’ dedi.

Erdoğan’la sohbet eden Avraham ve Yirmi Berkowitz kardeşlerin Chabad Lubavitch Yahudi kongresi üyesi oldukları öğrenildi. Erdoğan’la tesadüfen konuştuklarını söyleyen kardeşler, Başbakanın da farkında olduğu, Türkiye’deki Yahudilerin prestijli ve kadim tarihine yeniden vurgu yapmak istediklerini belirttiler. Erdoğan ayrıca Hahambaşı Rav Haleva Yitzchak’ın ismini anarak, ‘‘O benim kardeşim gibidir ” dedi. Avraham ve Yirmi Berkowitz ise, ‘’İsrail halkı kimseyi öldürmek istemiyor, biz hayatı seviyor ve ölümden nefret ediyoruz, ama İsrail Devleti’nin kendini savunması ve güvenli sınırlara sahip olması gerekli” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.