AP –”Türkiye Hükümeti özür diledi”

AP –”Türkiye Hükümeti özür diledi”

Türkiye’nin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’deki çevreci protestonun şiddet kullanılarak bastırılmasından dolayı özür diledi. Arınç’ın bu girişimi, Türkiye genelinde günlerdir süren hükûmet karşıtı gösterileri yatıştırma amacı taşıyor.

Başbakan ülkede yokken hükûmete vekâlet eden Bülent Arınç, polisin kullandığı şiddetin “yanlış ve haksız” olduğunu söyledi.

Ancak Arınç’ın sözlerinin hükûmetin tavrını yansıtıp yansıtmadığı bilinmiyor. Fas, Cezayir ve Tunus’u kapsayan bir geziye çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçmişte bakanlarının yaptığı açıklamalarla zıt düşmüştü. Erdoğan, protestocuları “çapulcu” olarak adlandırırken gösterileri yapanların marjinal gruplar olduğunu öne sürüyor.

Bugün bir açıklama yapan Arınç, “O ilk olayda, çevre duyarlılığıyla hareket edenlere karşı yapılan aşırı şiddet gösterisi yanlıştır, haksızdır. O yurttaşlarımdan özür diliyorum.” dedi.

Hükûmetin, Erdoğan’ın İslami kökenli partisine oy vermeyen laik kesimin taleplerine duyarlı olduğunu söyleyen Arınç, “Bütün içtenliğimle söylemek istiyorum. Herkesin görüşü bizim için önemli, herkese karşı duyarlıyız.” dedi.

Arınç, polisin gösterileri bastırması esnasında “kötü olaylar” meydana gelmemesi için hükûmetin “her türlü önlemi” aldığını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.