Amerikan medyasında Zaman’a kayyım haberleri kesilmiyor

Amerikan medyasında Zaman gazetesine kayyım atanmasının yankıları devam ediyor.

Deadline.com adlı haber sitesinde de Ali Jaafar imzalı haberde, gittikçe sertleşen Türk hükümetinin muhalif medyaya karşı uyguladığı baskıların, toplumu basın özgürlüğü konusunda ciddi endişeye sevkettiği belirtildi.

Haberde, geçen haftasonu Türkiye’nin en çok satan gazetelerinden Zaman’ın da yayıncısı Feza Medya Grubu binasına polis zoruyla girildiği ve kurumun devlet kontrolü altına alındığı kaydedildi.

Söz konusu haberde, Zaman gazetesine ‘kayyım’ atanmasını protesto etmek üzere binanın önünde toplanan okuyuculara polisin biber gazı ve TOMA’larla müdahale ettiği anlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a muhalifliği ile bilinen Zaman Gazetesi’nin, kayyım atandıktan sonra yayın kurulunun da zorla değiştirildiği ifade edildi.

Yazıda, gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici’nin Zaman’a kayyım atanmasını ‘Türkiye’de demokrasinin kara günü’ şeklinde değerlendirdiği sözüne de yer verildi.  Yaşananları, ‘Türkiye’de basın özgürlüğüne karşı kabul edilemez ve gereksiz müdahale’ şeklinde tanımlayan Avrupa İnsan Hakları Komisyonu gibi pek çok uluslararası kurumun kınadığı da yer buldu.

Sitedeki haberde Ekim ayında kayyım atanan İpek Medya Grubu’nda yaşananlara ve Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanması ve anayasa mahkemesi kararı ile Şubat ayı sonunda salıverilmelerine de değinildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.