AFP-IMF: Türkiye’nin gelişmesi hassasiyete rağmen daha dengeli

AFP-IMF: Türkiye’nin gelişmesi hassasiyete rağmen daha dengeli

IMF bugün, Türkiye’nin dış çevrelere karşı “hassasiyetinin” hâlâ devam etmesine rağmen “sürdürülebilir ve dengeli” bir büyümeye doğru gittiği değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası Para Fonu, üye devletlerine ilişkin yaptığı rutin değerlendirmede, Türk yetkililerin 2012 yılında daha dengeli ve sürdürülebilir bir büyüme için gerekli ortamı hazırladığını ve bunun akabinde enflasyonun düştüğünü ifade etti.

IMF’nin öngörülerine göre, 2011 yılında yüzde 8,5’lere çıkan gayrisafi yurt içi hasılanın bu yıl yüzde 3, 2011 yılında ise yüzde 3,5 oranında artması bekleniyordu. Bu rakamlar hükûmetin öngördüğü rakamların biraz altında kalıyor.

“Daha sıkı” olan 2013 bütçesinden memnuniyet duyan IMF, dış faktörlere bağlı bazı belirsizlikler nedeniyle Türkiye’nin ekonomik perspektiflerine “gölge düştüğünü” de ekledi.

Hükûmete kayıt dışı sektörlerin önüne geçme ve iş piyasasının işleyişini iyileştirme tavsiyesinde bulunan Uluslararası Para Fonu, “orta vadedeki önemli hedeflerin iç birikimleri artırmak ve ekonominin potansiyellerini iyileştirmek olduğunun” altını çiziyor.

2012 yılında Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, IMF ile iki yıl devam eden görüşmelerin ardından IMF’den gelecek olan yardımları reddetmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.