AFP-Gazze’de anma töreni

AFP-Gazze’de anma töreni

AFP logoFilistin topraklarındaki Türkiye Büyükelçisi, ülkesinin 2010 yılında Gazze açıklarında bir filoya düzenlenen İsrail saldırısında hayatını kaybeden 10 vatandaşını “unutmayacağını” ifade etti.

Filistin topraklarındaki Türkiye Büyükelçisi, bugün, ülkesinin 2010 yılında Gazze istikametindeki bir filoya düzenlenen İsrail saldırısında hayatını kaybeden 10 vatandaşını “unutmayacağını” ifade etti.

Gazze Limanı’nda yer alan ve üzerinde 9 “şehidin” -onuncusu geçen hafta hayatını kaybetti- adının yazılı olduğu anıtın önündeki anma töreninde yaptığı Arapça konuşmasının tercümesine göre Kudüs’te ikamet eden Büyükelçi Mustafa Sarnıç, “Türk halkı unutmayacak.” dedi.

Filistin Yasama Konseyi (Parlamentosu) Başkan Vekili Ahmed Bahar, “Gazze ablukasının kaldırılması hususunda ısrarlı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki Türkiye’ye” saygılarını sundu.

Sarnıç ve Bahar daha sonra, Mavi Marmara’da öldürülen 10 kişinin anısına denize çelenk bırakmak için Filistinlilerle birlikte Türk bayraklarıyla donatılan bir gemiye bindi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.