AFP – “Erdoğan: Türkiye, silah bırakana kadar PKK ile mücadele edecek”

AFP – “Erdoğan: Türkiye, silah bırakana kadar PKK ile mücadele edecek”

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, başlamış bir diyalog sürecine rağmen Türkiye’nin, silahı bırakıncaya kadar Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ile mücadeleye devam edeceğini ifade etti.

Gaziantep’te düzenlenen açık hava toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Terör örgütü silahları teslim etmediği müddetçe, saldırılarına son vermediği müddetçe operasyonlarımızı kararlılıkla ve tavizsiz olarak sürdüreceğiz.” dedi.

Erdoğan, televizyonların naklen verdiği bu konuşmasında, “Eline silah alıp güvenlik kuvvetlerimize saldırılar hazırlayanlar, polisimizi arkasından vuranlar karşısında bir adım geri atmadan ülkemizi ve topraklarımızı savunuyoruz.” dedi.

Başbakan, çarşamba günü Mardin’de pusuya düşürülen bir polisin öldürülmesi hadisesine atıfta bulunuyordu. Türk yetkililer bu cinayetten PKK’yı sorumlu tutmakla beraber, Erdoğan, yaklaşık 30 seneden beri devam eden ihtilafa son vermek için asilerle müzakere sürecinin devam edeceğinin altını çizmişti.

Erdoğan, “Bu süreci kararlılıkla sürdüreceğiz. Terörist örgüt eylemlerine son versin, başka ülkelere gitsinler ve silahı bıraksınlar, biz de verebileceğimiz her türlü desteği verelim.” demişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.