AFP- “Erdoğan: ‘Mısır’da Mursi’nin düşürülmesi demokrasiye karşı’ “

AFP- “Erdoğan: ‘Mısır’da Mursi’nin düşürülmesi demokrasiye karşı’ “

AFP logoTürk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada, Mısır’ın eski Devlet Başkanı Muhammet Mursi’yi yerinden eden askerî “darbe”yi ve bu “demokrasi karşıtı” girişim karşısında Batılı başkentlerin ikiyüzlülüğünü kınadı.

Erdoğan, televizyonda yayımlanan bir konuşmasında, “Askerî darbeler nerede olursa olsun kötü bir şeydir. Askerî darbeler açık bir şekilde demokrasiye karşıdır.” açıklamasında bulundu.

Erdoğan, “Silahlarına güvenenler, medyanın gücüne güvenenler demokrasiyi inşa edemezler. (…) Demokrasi ancak sandıkta kurulur.” dedi.

Mursi’ye yakın olan İslami-muhafazakâr Türk hükûmetinin Başkanı, Batılı ülkelerin Mısır’daki ordu müdahalesini darbe olarak nitelemeyi reddetmelerini kınamak için bu fırsattan yararlandı.

Erdoğan, “Batılılar samimiyet testinde başarısız oldu.” şeklinde üzüntüsünü dile getirdi ve “Üzgünüm ama demokrasi çifte standardı kabul etmez.” dedi.

Ülkesinin Mısır için “çok önemli bir referans” hâline geldiğinin altını çizen Erdoğan, Mısırlıları kendi ülkesinde yaşanan askerî darbelerden ders almaya davet etti.

Erdoğan, “İstisnasız her darbe Türkiye’ye on yıllar kaybettirdi. Her darbe Türk ekonomisini felç etti. Her darbe ülkeye, millete ve genç nesillere çok pahalıya patladı.” diye hatırlattı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.