AFP – “Davutoğlu-Zarif Basın toplantısı”

AFP – “Davutoğlu-Zarif Basın toplantısı”

AFP logo

Türkiye ile İran, İran Dışişleri Bakanı Muhammet Cevat Zarif’in İstanbul’a düzenlediği bir iş ziyareti vesilesiyle Suriye’deki çatışmaların geçen Kasım ayında ortaklaşa yaptıkları ateşkes çağrısına rağmen devam etmesinden üzüntü duyduklarını açıkladı. Türk Bakan, “Suriye’deki trajediye son vermek ve akan kanı durdurmak için gereken her şeyi yapmaya hazırız.” dedi.

Türkiye ile İran, cumartesi günü İran Dışişleri Bakanı Muhammet Cevat Zarif’in İstanbul’a düzenlediği bir iş ziyareti vesilesiyle Suriye’deki çatışmaların geçen kasım ayında ortaklaşa yaptıkları ateşkes çağrısına rağmen devam etmesinden üzüntü duyduklarını açıkladı.

Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşen İranlı mevkidaşıyla yaptığı basın toplantısında, “Tahran’da Kasım sonundaki son görüşmemizde ateşkes çağrısında bulunmuştuk.” dedi. Davutoğlu, “Maalesef çatışmalar, özellikle Devlet Başkanı Beşar Esad’ın saldırılar düzenlediği Halep ve civarında, yoğunlaştı.” diye ekledi.

Türk Bakan, “Suriye’deki trajediye son vermek ve akan kanı durdurmak için gereken her şeyi yapmaya hazırız.” dedi. İranlı Bakan da Suriye’de devam eden “kardeş savaşından” duyduğu üzüntüyü dile getirdi. İki Bakan görüşmede, Felluce şehrinin el Kaide savaşçılarının kontrolüne geçmesinin ardından el Anbar bölgesindeki çatışmaların yoğunlaşması nedeniyle Irak’taki durumu da ele aldıklarını belirtti.

Öte yandan enerji kaynakları konusunda büyük oranda Rusya ve İran’a bağımlı olan Türkiye, Tahran’dan aldığı petrol miktarını artırmayı planlıyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.