AFP – “Davutoğlu: İnsanlığa karşı işlenen bir suç cezasız kalmamalı”

AFP – “Davutoğlu: İnsanlığa karşı işlenen bir suç cezasız kalmamalı”

 Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’de 21 Ağustos’ta gerçekleştirilen kimyasal saldırıya dair “İnsanlığa karşı işlenen bir suç cezasız kalmamalı.” açıklamasında bulundu.

  Davutoğlu basına yaptığı konuşmada, “Yaşananlar bir insanlık suçudur, bu suç cezasız kalmamalı.” dedi.

Bu açıklamalar, ABD ve müttefiklerinin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad rejimine karşı bir saldırı olasılığını değerlendirdikleri bir sırada yapıldı.

 

Davutoğlu, Milliyet gazetesinde pazartesi günü yayımlanan açıklamalarında, ülkesinin Suriye’ye karşı BM’nin onayı olmayan bir uluslararası koalisyona da katılmaya hazır olduğunu belirtti. Davutoğlu’na göre Şam yakınlarında gerçekleştirilen kimyasal saldırı, her ne kadar rejim bunu kesin bir şekilde inkâr etse de Suriye rejimi tarafından gerçekleştirildi.

 

Davutoğlu, bugün Güvenlik Konseyini Suriye rejimine karşı bir karar alınması konusunda birlik olmaya çağırarak “Pek çok ülke gibi biz de bu suçun rejim tarafından işlendiğini düşünüyoruz.” diyerek görüşünde ısrar etti.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı, Davutoğlu’nun Suudi yetkililerle Suriye krizini görüşmek üzere bu akşam Suudi Arabistan’a gideceğini açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.