ABC – “Türkiye, Eurovision ile rekabet etmek için Tükvizyon’u başlatıyor”

ABC – “Türkiye, Eurovision ile rekabet etmek için Tükvizyon’u başlatıyor”

ancEurovision organizasyonuyla olan anlaşmazlık sonrasında geçen yıl yarışmaya katılmayan Türkiye, kendi yarışmasını başlatacağını açıkladı. Türkvizyon adlı yarışmaya katılım, adından da anlaşılacağı üzere Türk nüfusuna veya Rusya gibi Türk azınlığa sahip ülkelerle sınırlı olacak.

“Türkvizyon”, bu hafta sonu, 2011 Eurovision yarışmasını kazanan Azeri Nigar Jamal ve Farid Mamadov’un katıldığı bir törenle tanıtıldı. Aralık ayı sonlarında yapılacak yeni yarışmada, Kafkasya’dan Azerbaycan, Orta Asya Cumhuriyetleri, Rusya’dan Tataristan ve Ukrayna’dan Kırım gibi yirmi ülke ve özerk bölge yer alacak. Gala, devlet radyo televizyonu TRT tarafından yayınlanacak.

Türkvizyon’un tanıtımına Türk Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı. İki yarışma arasında bir rekabete gerek olmadığını vurgulayan Avcı, “Türkvizyon’u, Eurovision ile karşılaştırmaya gerek yok. Türkvizyon, kendi markasıyla Türk dünyasında yerini alacaktır. Eurovision’a ister katılalım ister katılmayalım Türkvizyon kendi yolunda büyüyerek devam edecek diye ümit ediyorum. Bu proje, Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinliklerinin bir parçası.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.