ABC- Robert Ballard: “Nuh’un gemisi gerçekti!”

ABC- Robert Ballard: “Nuh’un gemisi gerçekti!”

Su altı arkeloğu Robert Ballard kutsal kitaplarda geçen Nuh’un gemisi anektodunun doğru olduğunu bilimsel olarak kanıtlayacak deliller buldu.

Nuh’un gemisi ve büyük sel baskını Incil’in en ünlü hikayelerinden biri. Bugünlerde Türkiye’de çalışmalarını sürdüren bir  denizalti arkeloğu olan Robert Ballard bu hikayelerin gerçekten yaşandığını ispatlamak için deliller arıyor.

ABC’ye konusan Ballardın, Türkiye’de Karadeniz kıyılarında yaptığı sondaj çalışmaları devam ediyor. Columbia Üniversitesinden iki bilim adamı tarafından önerilen tartışmalı bir teoriye göre,  Karadeniz bölgesinde sel meydana gelmeden önce Karadeniz bir tatlı su gölüydu ancak  Akdeniz’in yükselen tuzlu suları  büyük bir sel baskını ile tarım arazileri ile çevrili izole bir tatlı su gölü olan Karadeniz’i bir iç denize dönüştürdü. 

Bu teoriyle adeta büğülenen Ballard ve ekibi konu yerinde araştırmaya karar verdi.

Write a comment

1 Comment

  1. Noyan Şahin January 7, 17:29

    Nuh’un Gemisinin Karadeniz’de, hatta Cide ilçesinde olduğuna dair bir iddia geçen ay Cide Gazetesinde yayınlandı (cidedergisi@hotmail.com). İddiaya göre geminin bağlandığı iskele babası dahi bulunmuş.

Only registered users can comment.