Savunma Bakanı Hagel: Askerler karantinaya alınacak

Savunma Bakanı Hagel: Askerler karantinaya alınacak

Savunma Bakanı Chuck Hagel, Batı Afrika ülkelerinde görev yapan ABD askerlerinin 21 gün süre ile karantina altına alınacağını açıkladı.

Hagel, kararını önceki gün ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey’in tavsiye mektubu üzerine aldığını söyledi. Kararın alınmasında asker yakınları ve Batı Afrika’da görev yapan birliklerde artan kaygıların etkili olduğu kaydedildi. Hagel, Batı Afrika ülkelerinde ABD asker sayısının tüm diğer devlet (ABD devletini kast ediyor) kurumları elemanlarından daha fazla olduğuna işaret etti. Hagel, ‘‘Kararı almadan önce askerlerimiz ve aileleri ile görüştük ve sonunda onlar için bir güvenlik sigortası olmasına karar verdik’’ dedi.

Pentagon’dan ABD ordusuna bağlı binden fazla asker Liberya ile Senegal’da Ebola virüsünün yayılmasını önlemek için çalıştığı bilgisi verildi. Yakın bir tarihte bu sayıya 3 bin 900 asker daha ekleneceği de kaydedildi.

Henüz karantinanın nasıl uygulanacağına dair detayların netleşmediğini belirten Savunma Bakanı Hagel, 15 gün içerisinde Genelkurmay Başkanlığı tarafından bunun sonuçlandırılacağını dile getirdi.

Pentagon, Ebola virüsü olduğu şüphelenilen asker için daha önce görev yaptıkları üsse çağırıyor ve burada 21 gün süre ile günde iki defa ateşlerini ölçüyordu. Bu askerlerin bir yerde alıkonması veya başkaları ile temasının engellenmesine dair herhangi bir kısıtlama yoktu. Hatta geçtiğimiz hafta 21 günlük karantina altında olan küçük bir grup asker İtalya’da dolaştıkları kamuoyuna yansıyınca Pentagon’u zor durumda bırakmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.