Terzi olarak başladığı iş hayatını dünyanın en zengin kadını olarak noktaladı

Terzi olarak başladığı iş hayatını dünyanın en zengin kadını olarak noktaladı

Forbes dergisine göre dünyanın kendi imkanları ile servet sahibi olmuş en zengin kadını olarak gösterilen İspanyol mağazalar zinciri sahibi Rosalia Mera 69 yaşında beyin kanamasından öldü. Sıfırdan kurduğu mağazalar zincirleri ile dünyanın en zengin kadını olmayı başaran Mera’nın hayat hikayesi filmlere taş çıkartacak cinsten.

Minorka adasında kızı ile tatilde olduğu sırada beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren Mera’nın Forbes’a göre kişisel serveti 6.1 milyar dolardı. Zara mağazaları dışında medya, biyoteknoloji ve emlak sektöründe de yatırımları bulunan Mera, servetinin temelinde terzilik mesleği yatıyordu.

Küçük bir terzi dükkanı ile başladığı iş hayatını 1972 yılında eşi Amanico Ortega ile kurduğu ‘Inditex’ şirketi ile devam eden Mera, ilk Zara mağazasını 1975 yılında açmıştı. Bugün Zara’nın dünyanın en büyük tekstil mağazalar zinciri olmasının arkasındaki isim olan Mera, Inditex şirketinin yüzde 7 hissesine sahipti.

Terzilikten kazandığı paralar ile açtığı ilk mağazasını ‘Zorba’ olarak belirleyen Mera, bunun nedenini verdiği bir röportajda ünlü ‘Yunanlı Zorba’ filminden etkilendiği için seçtiğini anlatmıştı. Mağazasının ismini neden Zara’ya dönüştürdüğünü ise, ‘‘Bir iki blok ötede bir barın ismi Zorba olunca bende en kolay ve yakın isim olarak Zara olsun dedim’’ diye izah etmişti.  

Mera’nın eşi Ortega’da Forbes’a göre dünyanın en zengin 3 numaralı ismi. Bugün dünya genelinde bin 763 şubesi bulunan Zara mağazlarında 120 bin insan çalışıyor.

 

 

Write a comment

1 Comment

  1. Uzeyir Demirkol February 20, 17:39

    Ben de Kütahya merkezde terziyim helal olsun diyorum allah mekanını cennet etsin benim de tek isteğim Allahın izni ile zengin olmak ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek.

Only registered users can comment.