Türkiye’de iş dünyasına burs operasyonu: 140 gözaltı

Türkiye’de iş dünyasına burs operasyonu: 140 gözaltı

İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen nefret operasyonun hedefi yine hayırseverler…

İstanbul merkezli 9 ilde, ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimleri için bağış topladıkları gerekçesiyle, aralarında işadamları ve banka çalışanlarının da aralarında bulunduğu 101 kişi gözaltına alındı. 

140 kişi hakkıda gözaltı kararı alındığı öğrenildi. Dumankaya inşaatın Onursal Başkanı Halit Dumankaya, Uğur Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi ve Semih Serhat Dumankaya’nın ismi de listede var.

DUMANKAYA İNŞAAT: BİLGİLERİNE BAŞVURULACAK

Dumankaya İnşaattan yapılan açıklamada şirket yöneticilerinin, bilgilerine başvurulmak üzere emniyete davet edildikleri belirtildi. Yazılı açıklamada şöyle denildi:

Basın yayın organlarında yer aldığı gibi, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, 18 Nisan 2016 Pazartesi sabahı bilgilerine başvurulmak üzere Mali Şube Müdürlüğü’ne davet edilmişlerdir. Süreç tarafımızdan takip edilmektedir.

53 yıldır ülke ekonomimiz ve insanlarımız için değer yaratmak ilkesi doğrultusunda faaliyet gösteren Dumankaya İnşaat, kurulduğu günden itibaren tüm hukuki ve mali yükümlülüklerini titizlikle yerine getirmiş, ülkemizin kalkınması ve insanımızın gelişimi için çalışmış ve çalışmaktadır.

Kurumumuz, süreçle ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

NEFRET OPERASYONLARININ BİLANÇOSU: 2 BİN 261 GÖZALTI 501 TUTUKLAMA

Bugüne kadar gerçekleştirilen nefret operasyonlarında 2 bin 261 kişi gözaltına alındı, 501 kişi tutuklandı. Türkiye çapında başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere öğretmenden polise, banka çalışanından hastane görevlisine, işadamından kamu görevlisine binlerce hayırsever gözaltına alındı.

48 ilde toplam 501 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi, 623 kişi hakkında denetimli serbestlik kararı verildi, 1.137 kişi serbest bırakıldı. Ankara’da 509 kişi gözaltına alınırken, 133 kişi tutuklandı. İstanbul’da gözaltına alınan 264 kişiden 73’ü tutuklandı.

İzmir’de ise 157 kişi gözaltına alınırken  64 kişi tutuklandı, Isparta’da ise 109 kişiden 47’si tutuklandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.