Silikon Vadisi’nde çocuk festivali coşkusu

Silikon Vadisi’nde çocuk festivali coşkusu

3 Ekim Cumartesi günü, Pacifica Institute Silikon Vadisi şubesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Çocuk Festivali California eyaletinin San Jose şehrinde Discovery Museum Park’ta gerçekleştirildi.

Silikon Vadisi’nin kültür çeşitliliğine ayna tutan festivalde yüzlerce çocuk eğlenceye doyarken, zengin Türk mutfağının ev yapımı yiyeceklerinin ve farklı kültürlerden geleneksel dans gösterilerini izlemenin de tadını çıkardılar.

image4Sabah başlayıp gün boyu devam eden 7. Uluslararası Çocuk Festivali, Silikon Vadisi’nin küçük sakinlerine unutulmaz bir gün yaşattı. Festivalde Bosna, Azerbaycan, Hindistan, Meksika ve Güney Kore gibi farklı kültürlerden dans gösterileri, Henry & Perry Sihirbaz gösterisiyle John Ozuna KO Kung Fu gösterisini izleyen katılımcılar, ayrıca Palyaço ve Olaf karakteriyle de doyasıya eğlendiler.

Midilli atlarına binen çocukların yaşadığı sevinç ve heyecan ise görülmeye değerdi.

image12Festivaldeki yöresel danslar çocuklar için unutulmaz bir görsel şölene dönüşürken, zengin Türk mutfağından seçkin yiyecekler de tadı damaklarda kalan bir ziyafete dönüştü. Türk dondurması, gözleme, mantı, döner, kalem böreği, baklava ve künefe ziyaretçilerin zevkle yediği yiyeceklerden sadece birkaçıydı.

San Jose Belediye Başkanı Sam Liccardone, Santa Clara Bölge Şerifi Laurie Smith, Santa Clara Board of Supervisors Başkanı Dave Cortese, San Jose Şehir Meclisi üyeleri Raul Peralez, Tam Nguyen, Johnny Khamis, Chappie Jones ve Ronald Rocha gibi seçkin davetlilerin de katıldığı festivalde, farklı kültürlerden çocukları bir araya getirmesi, kültürler arası farkındalığı ve toleransı arttırması adına Home & Hope ve Embrace Relief vakıfları ile Pacifica Institute’e Konre Üyesi Mike Honda, San Jose Belediyesi ve Santa Clara Belediye Meclisi imzalı onur belgeleri takdim edildi.

7. Uluslararası Çocuk Festivali’ni coşkuyla geçiren farklı kültürlerden yüzlerce çocuk 8.si için gün saymaya başladı bile.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.