Nevruz Toronto’ya hem baharı hem barışı getirdi

Nevruz Toronto’ya hem baharı hem barışı getirdi

Toronto’da Nevruz Bahar Festivali kültürlerarası barış ve kardeşlik şölenine dönüştü.

Türkiye ve Türk cumhuriyetlerinden sanatçıların birbirinden farklı dans, şarkı ve enstrümanları, renkli kostümleriyle muhteşem performansları Kanada’ya  hem baharı, hem de barışı getirdi.

22 Farklı  etnik toplumun  işbirliğiyle   düzenlenen 2016  Nevruz  festivali  Kanada’nın Toronto  şehrinde  önceki gün Montecassiona otelinde gerçekleşti.  Kanada Diyalog Vakfı’nın ( IDI ) organize ettiği kültür şölenine Göçmen ve Vatandaşlık Bakanı John McCallum’ in yanısıra bir çok  federal  ve eyalet milletvekillleri,  sivil toplum temsilcileri  katıldı.

Kanadalılar festivale hayran Kaldı

Toronto’da  yaşayan Türkler ve Türk topluluklarının yanı sıra Kanadalılardan da  yoğun ilgi festivalde konuşma yapan Göçmen ve Vatandaşlık Bakanı John McCallum, “Sadece Türk kökenli değil diğer ülkelerin de bu festivale katılması çok anlamlı. Baharda yeni açan çiçekler gibi dünyanın farklı çiçekleri olan ülkelerin bu salonda bulunması sevgi ve barışın sembolüdür. Bu festivali organize eden Kanada Diyalog Vakfı’nı  tebrik ediyorum.” dedi.

22 Ülke Yemek Yarışması  Yaptı

Yemek yarışmasında Özbekistan’ın Özbek Hamin adlı yemeği birinci olurken, Azerbaycan pilavı ikinci,  Afganistan’ın 7 sebzeli tatlısı üçüncü oldu. Dereceye giren ülke temsilcilerine ödüllerini Federal Milletvekili Ali Ehsassı takdim etti.

Parlamento’da  resepsiyon ve ödül töreni

Nevruz Bahar Festivali kapsamında Ontario Eyalet Parlamentosu’nda geleneksel Anadolu Kültürleri Federasyonu (AHF) Türk Dünyası Resepsiyonu yapıldı. Bakan ve milletvekillerinin yoğun ilgi  gösterdiği resepsiyonda katılımcı ülke ve topluluklar Queen’s Park’ta tanıtım stantları açtılar. Bu yıl ayrıca toplum adına yarar gösteren Kanadatürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yılmaz, Türk işadamı Hüseyin Şerif Ali ve Kanada Kırım Türkleri Dernek Başkanı Rüstem İrsaev “Toplum Kahramanları Onur Plaketi”yle ödüllendirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.