Erdoğan CNN’e konuştu; mülteciler konusunda Batılıları suçladı

Erdoğan CNN’e konuştu; mülteciler konusunda Batılıları suçladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN International’ın Bodrum açıklarında teknenin batması sonucu hayatını kaybeden Suriyeli çocukalarla ilgili sorularını yanıtladı.

Erdoğan, “Daha önce de ne yazık ki Akdeniz’in azgın sularında çok sayıda çocuk, anne ve babanın boğuldu. Tüm Batı dünyasını bu konuda suçlu buluyorum” dedi. Cumhurbaşkanı, muhabirin “Avrupa’yı Akdeniz’i bir mezarlığa dönüştürmekle suçluyorsunuz, bunu mu demek istediniz?” yönündeki sorusunu da, “Bunu bilerek söyledim, bunu bütün kalbimle söyledim. Öyle bir vaka var ortada” şeklinde cevapladı.

Erdoğan, Akdeniz’e sınırı olan ülkelerin bu insanları kabul etmek istemediğini belirterek, “Türkiye’nin sınırlarına dayanan insanları misafir olarak kabul ediyoruz. Ülkesine geri dönmek isteyenleri geri gönderiyoruz. Onlara ev sahipliği yapıyoruz, bu nedenle de Suriye ve Irak’tan Türkiye’ye gelenlerin sayısı 2 milyonu aştı” dedi.

Yunanistan, İtalya, İspanya, Fransa ve Macaristan gibi ülkelerin de aynı şeyi kolaylıkla yapabileceğini ancak bunların yapılmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı, “Aynı şey Almanya için de geçerlidir. Alman bir Bakan Türk yetkililerin ülkeye kabul ettiği kişilerden bazılarının seçilerek Almanya’ya götürülebileceğini önerdi. Bu nasıl bir yaklaşım, bunu anlamak mümkün değil” diye konuştu. “Yönetimlerde sorumluluk mevkinde olanlarla ortak operasyon yapmak suretiyle bu insanlara (mültecilere) yaşama şansı vermemiz lazım” çağrısında bulunan Erdoğan, “Az önce gösterdiğiniz şu resmi görmek istemiyoruz” diye konuştu.

Aylan Kurdi isimli çocuğun cansız bedeninin fotoğrafını gördüğünde nasıl tepki verdiği yönündeki soruya Erdoğan, “Bu kareyi gördüğümde ailemle birlikteydim, çocuklarım ve torunlarım da fotoğrafı gördü ve yıkıldı. İnsanlık nerede, insanlığın vicdanı nerede sorusunu sorduk. 3 yaşındaki bir çocuğa ait bu fotoğraf bizi ağlatan bir kare oldu” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece Türk sahil güvenlik görevlilerinin yıl başından bu yana Akdeniz’de 50 binden fazla kişiyi kurtardığı bilgisini paylaştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.