Obama, silah lobisine meydan okudu: Daha hiç bir şey bitmedi

Obama, silah lobisine meydan okudu: Daha hiç bir şey bitmedi

Silah satın alımını zorlaştıracak yasa tasarısının senatoda reddedilmesinin ardından bir açıklama yapan ABD Başkanı Barack Obama, Ulusal Tüfek Birliği ile Cumhuriyetçi Parti’ye sert çıktı. “Silah lobisi ve yandaşları, tasarının içeriğiyle ilgili halka bilinçli olarak yalan söyledi” diyen Obama, silahsızlanma meselesinin peşini bırakmayacağını kaydetti.

 

Masum insanların zarar görmesini engellemek için silah alımında detaylı özgeçmiş kontrolü talep ettiklerini söyleyen Obama oylamayı “Bugün Washington için utanç verici bir gün”  sözleriyle değerlendirdi. ABD Başkanı, silah lobisine ise “Henüz hiç bir şey bitmedi. Bu daha ilk round” sözleriyle meydan okudu.

Detaylı özgeçmiş kontrolü fikrini Amerikan halkının yüzde 90’ının desteklediğini söyleyen Obama, “Pek çok vatandaşımız zaten bu kontrolün yapıldığını sanıyor. Senato’daki demokratların yüzde 90’ı bu teklife evet dedi. Fakat Cumhuriyetçi senatörlerin yüzde 90’ı değişikliğe karşı çıktı ve nasıl oluyorsa azınlığın kararıyla bu tasarı senatodan geçmedi” diye konuştu.

 

Beyaz Saray’ın bahçesinde düzenlenen basın toplantısında açılış konuşmasını ise Sandy Hook İlkokulu’nda yaşanan katliamda çocuğunu kaybeden bir baba yaptı. “Çıkacak yasa benim oğlumu geri getirmeyecekti ama başka çocukların ölmesini engelleyebilirdi” diyen acılı baba Başkan Obama, başkan yardımcısı Joe Biden ve tasarıyı hazırlayan senatörler Joe Manchin ve Pat Toomey’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.