Son yılların en karlı geçen kışında, Chicago’da tuz sıkıntısı

Son yılların en karlı geçen kışında, Chicago’da tuz sıkıntısı

Son yılların en soğuk ve karlı kışını yaşayan Chicago ve çevresinde, bazı belediyeler tuz sıkıntısı yaşama konusunda endişelerini dile getiriyor.

Chicago’da bu kış ortalamanın çok üstünde yağan kar ve aşırı soğuklarla gelen don olayları sebebiyle, yol tuzuna olan ihtiyaç da büyük oranda arttı. Bu sebeple bazı belediyeler, tuz kullanımlarında daha tasarruflu olma kararı aldı.

Aurora’da yetkililer, belediyelere tuzun karne ile dağıtıldığını belirterek, sürücülere ekstra dikkatli olmalarını ve daha yavaş araba kullanmaları uyarısında bulundu. Şehirde görevli ekipler, tuzlama konusunda önceliği daha işlek caddelere vereceklerini, ara sokaklarda ise tuz kullanımını daha aza indireceklerini ifade etti. Aurora Belediyesi Medya İlişkileri Müdürü Dan Ferelli, şehrin hali hazırda 13 bin 500 ton tuz kullandığını belirtti. Ferelli, “Bu miktar ise normal şartlarda sezon için kullanıma verilen nihai toplamdır.” dedi.

River Forest köyü yöneticisi Eric Palm ise köy sakinlerine gönderdiği mektupta, tuz kullanımı ve kar temizleme konusunda sıkıntı yaşayabileceklerini belirtti. Palm, yaklaşan bahar aylarının soğuk geçebileceğini, yağan yağmurlarla birlikte yolların daha çok buz tutacağını söyledi. Palm, “Asıl o zaman tuza çok ihtiyaç duyacağız.” dedi.

Naperville’de ise geçen yıl sadece 4 bin 300 ton tuz kullandıklarını belirten belediye yetkilileri, bu yıl toplam 16 bin ton tuz kullandıklarını ifade etti. Depolarında sadece 5 bin ton tuz kalan Naperville Belediyesi, 7 bin tonluk siparişlerinin de henüz gelmediğini belirtti. Naperville’de de Aurora gibi öncelik ana caddelere ve işlek sokaklara verilecek. Ara yollar ise kanalizasyonları tıkama riski olduğundan çok tercih edilmeyen kum karışımlı tuz ile tuzlanacak.

 
Banliyölerdeki endişelere rağmen, Chicago Belediyesi tuz konusunda rahat olduklarını, halen 280 bin ton tuz stoğu bulunduğunu belirtiyor. Mc Cormick Plaza’da yapılan bir basın toplantısında, Chicago Belediye Başkanı Rahm Emmanuel, kar temizleme araçlarının sürücüleriyle el sıkıştı. Bazı sürücüler, gece geç saatlerde yağan kar nedeniyle, bu sezon uyku düzenlerinin allak bullak olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Emmanuel, “Havalar bu kış hepimizi test ediyor” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.