Ohiolu Craigslist katili cinayet suçundan ağırlaştırılmış hüküm giydi

Ohiolu Craigslist katili cinayet suçundan ağırlaştırılmış hüküm giydi

Kendini bir sokak vaizi olarak tanıtan Richard Beasley, bir lise öğrencisi ile Craigslist iş teklifleri üzerinden ölümcül komplo kurmak, insan soymak ve ağır cinayet işlemekten geçtiğimiz salı günü suçlu bulundu. Suçlu ölüm cezasıyla karşı karşıya.


Akron’dan bir jüri üyesi davanın Richard Beasley aleyhine olması için karar verdi.  Beasley, biri Ohio diğeri Norfolk’tan olmak üzere iki kişiyi vurmakla suçlanıyor.

 

Kurbanların aile fertleri ise mahkeme kararının okumasının ardından gözyaşlarına boğuldu.  Beasley, ağır soygun, adam kaçırma, ve darp sonucu oluşan sırt sorunlarından dolayı tekerlekli sandalyeye mahkum kalan bir kişiyle ilgili olarak da cinayete teşebbüsten mahkum edildi.


Beasley’i mahkum eden jüri ölüm cezası verip vermeme kararı için tekrar toplanacak.


Savcılar jürilerinin sağduyuli davranmasını rica ederek,  ‘suçlu’ kararının çıkartılmasını istedi. 53 yaşındaki Beasley’nin, 2011’de akıl hocalığı yaptığı bir öğrencisine de, komplo kurgulayıcı etiketi verildi.  16 yaşındaki öğrenci Brogan Rafferty, geçtiğimiz yıl şartlı tahliye şansı olmadan suçlu bulunarak, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.


Şahıslardan biri Akron yakınlarında öldürüldu. Bir diğeri ise güneydoğu Ohio çifliğinde, sahte iş görüşmesi sırasında vurulmuş.


Beasley ve işbirlikçisinin öldürdüğü  şahıslar ise şöyle: Akron’dan Ralph Geiger, 56; Norfolk, VA’dan David Pauley, 51, ve Massillion’dan Timothy Kern, 47.


Şu an 18 yaşında olan Rafferty, suçların korkunç olduğunu ama o cinayetlerin durdumak için herahangi bir şansı olmadığını söyledi.Beasley’in ailesini ve kendisini öldürmesinden korktuğu için  polise ihbar etmediğini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.