Haftasonu okullarıyla Türk çocukları kimliklerini kaybetmeyecek

Haftasonu okullarıyla Türk çocukları kimliklerini kaybetmeyecek

Turkish American Society of Chicago (TASC)’nun bünyesinde hizmet veren hafta sonu okulları Amerika’da doğan Türk kökenli çocuklara hizmet veriyor.  

01haftasonu1Tamamı gönüllü öğretmenlerden oluşan bu okullar Amerika’nın farklı yerlerinde bulunan kültür merkezlerinin bünyesinde yer alıyor.

Okul, çocukların kimliklerini kaybetmeden büyümelerine yardım ediyor

Hafta sonu okulu idarecilerinden Ahmet Sait Ateş, yaptıkları faaliyetlerle ilgili önemli bilgiler verdi. Ateş, ‘’Hafta sonu okulları, memleketlerinden binlerce kilometre uzakta yasayan çocuklarımızın
anadillerini aksansız konuşabilmelerine ve kimliklerini kaybetmeden büyümelerine yardım etmektedir’’ dedi.

Ateş, okulun öğrencilerine sadece kendi değerlerini ve dilini öğretmekle kalmadığını, yaşadıkları sosyal problemlerin üstesinden kolayca gelebilmeleri ve toplum içinde kendilerini rahatça ifade etmelerini de sağladığını belirtti. Ateş, bu ortamda yetişen çocukların toplumda birer model olarak değerlerimizin  gelecek kuşaklara aktarılmasında köprü vazifesi göreceklerini de belirtti.

01haftasonu3Din ve sanat birlikte öğretiliyor

TASC hafta sonu okulunda yaklaşık üç yıldır gönüllü çalışmalarına devam eden Semanur Uslu’da,  Chicago’da 2004 yılında eğitime 20 öğrenciyle başlandığını, şimdi ise 79 öğrenciye ulaştıklarını belirtti.

Okullardaki en büyük amaçlarının bu ülkede yetişen Türk çocuklarına kendi milli ve manevi değerlerimizi öğretebilmek olduğunu belirten Uslu, “hafta sonu okulunda karakter eğitimi, Kuran-ı Kerim, sure ezberi, dini eğitim ve Türkçe alanlarında eğitim verdiklerini’’ ifade etti.

Uslu, bunların yanı sıra koro, elişi, sanat, folklor, karate ve video yapımları gibi aktivitelerle öğrencilerin farklı alanlarda gelişme göstermelerini desteklediklerini belirterek, sevdikleri herhangi bir dalda gelişme imkanı bulan çocuklarımızın edindikleri yeteneklerini TASC’in düzenlemiş olduğu programlarda sahne alarak ya da sergi düzenleyerek bizzat uygulama imkanı bulabildiklerini de sözlerine ekledi.

01haftasonu     01haftasonu4   01haftasonu6     01haftasonu5

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.