Chicago’da profesörler grevde

Chicago’da profesörler grevde

Illinois eyaletinde bulunan ve ABD’nin önde gelen araştırma okullarından biri olan University of Illinois at Chicago’da (UIC), üniversite profersörlerinin salı günü başlattığı iki günlük grevin yankıları sürüyor.

          
Greve, üniversitenin, öğrenci sayısında artış olmasına rağmen öğretim görevlilerinin sayısını düşürmesi, okul harçlarının artması ve okulun son dört yılda büyük karlar elde etmesine rağmen profesörlerin maaşlarında herhangi bir artırıma gitmemesinin sebep olduğu belirtiliyor.

Protestocular arasında bulunan ve ismini vermek istemeyen bir profesör “Biz yalnızca kendi haklarımız için değil, öğrencilerimiz için de burdayız. Daha küçük sınıflar, bire bir öğrenci-hoca iletişimi, araştırma fonları, sınıflar ve laboratuvarlar için savaşıyoruz,” dedi.

       

Başka bir protesto katılımcısı “Son iki sene içerisinde hiç maaş artışı olmadı. Bir de üstüne sağlık sigortamız için daha fazla ödüyoruz. En iyi hocalarımızı daha fazla maaş vaad eden üniversitelere kaçırıyoruz. Bundan zararlı çıkan da öğrenciler oluyor.” dedi.

          

UIC profesölerinin maaş ortalaması hehangi bir lise öğretmeninkinden daha düşük.

Protestocular, 21 Şubat Cuma günü toplanacak yönetim kurulu toplantısında bir sonuca ulaşılamadığı takdirde, grevin dönem sonuna kadar devam edebileceğini ifade etti.

          

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.