Chicago Bilim Akademisi velisi: Türk okulu, çocuklarım için ikinci ev

Chicago Bilim Akademisi velisi: Türk okulu, çocuklarım için ikinci ev

Chicago’da eğitim veren Türk Okulu S.A.C of Chicago, öğrencilere verdiği eğitimin yanı sıra, velileriyle olan sıcak ilişkileriyle de ön plana çıkıyor.


Öğrenci-veli ilişkisinin en iyi şekilde temsil edildiği okullardan biri olan S.A.C of Chicago ( Chicago Bilim Akademisi) okulu, velilerin okulu aile olarak benimsemesini sağlamış.


O velilerden biri olan Vianney Galarza, “S.A.C of Chicago benim ve çocuklarım için sadece okul değil, aynı zamanda ikinci ev’’ diyor.


GÖNÜLLÜ OLARAK HİZMET EDİYOR


Üç çocuğunu da Türk okuluna göndermekten mutluluk duyduğunu ifade eden Galarza, 7 yıldır Türk okulunun velisi. Bir dönem ana sınıfı öğretmenliği de yapan Galarza, eşinin kansere yakalanması nedeniyle okuldan ayrılmak zorunda kalıyor.


Okuldaki her türlü çalışmanın da gönüllü olarak içerisinde yer alan Galarza,

“Ailemden aldığım kültürden dolayı hayatımda kim varsa  kendimi onların koruyucusu olarak görüyorum, öğretmenlik yaptığım sürede örgencilerimin annelerine; ‘Siz çocuklarınızı bize teslim ediyorsunuz, bize güvendiğiniz için bizde bu güveni boşa çıkarmayacağız, onları gerçek sevgiyle kucaklıyoruz, bir çocuğun annesi yanındaymış gibi o sevgi dolu havayı vermeye çalışıyoruz” söyledigini ifade ediyor.


OKULDA BULUNMAKTAN ONUR DUYUYOR


Okuldaki farklılığı aile olmalarına bağlayan Galarza, “Gerek öğretmen arkadaşlarımızla gerek çocuklarımızla tek bir aile gibiyiz. Her çocuk burada benim sayılır, birinin parmağı acısa, birinin ateşi çıksa onunla ilgilenmek ve ona yardımcı olmak beni mutlu ediyor. Bu okulda bulunmak ve çalışmak benim için onur verici bir durum’’ dedi.


Vianney Galarza, “Eşim benim için dünyadaki en iyi arkadaşım, birlikte büyüdük. Ailem muhafazakâr bir aile olduğu için evlilik öncesi beraberliğe sıcak bakmıyorlardı. Küçük yaşta evlendik. Kader bizi bir araya getirdi, inanıyorum ki Allah’ın yazgısı bu.”


“KENDİMİ BU CAMİANIN İÇİNDE GÖRÜYORUM”


Eşinin tedavi süresinde yaşadıkları maddi, manevi zorlukları edindiği Türk arkadaşları ve okulun öğrencileri sayesinde daha kolay atlatabildiklerini belirten Galarza “Katoliğim ama İslam inancını ve ruhunu çok seviyorum. Türk topluluğundan edindiğim arkadaşlarımın hayatımda yeri çok büyük. Onlardan aldığım manevi güç beni ayakta tutuyor. Bütün bunları ifade ederken biz diyorum, yani kendimi bu camianın içinde görüyorum’’ dedi. Doktorlarının eşi için yalnız 5 yılı kaldığını söyleyen Galarza, ailesi için ‘’dualarınızı eksik etmeyin’’diyerek dua talebinde bulundu.


“DEVLET OKULUNDA ARKADAŞLARIMIN HEYECANINI DUYAMIYORUM”

Galarza çocukluğunun devlet okulunda geçtiğini belirterek, “Devlet okullarında öğretmenlik yapan arkadaşlarım var. Olumsuz olmak istemiyorum ama arkadaşlarım okullarından bahsederlerken onların seslerinde bir heyecan duyamıyorum, gözlerinde pozitif bir ifade kayıp. Bundan dolayı ilk çocuğumu devlet okulunda başlatmayı düşünmedim. Öncelikli olarak Katolik okuluna gönderdim. Oğlum üstün zekâlıydı, sınıf içerisinde diğer arkadaşlarını beklemek zorunda kalıyordu. Bu durum ona sıkıcı gelmeye başladı. Sınıf atlatmayı düşündük, bu da okulun kurallarından dolayı mümkün olmadı” dedi.


“EKMEK, SU İÇMEYE RAZIYIM AMA ÇOCUKLARIMI BU OKULADAN ALMAYA RAZI OLAMAM”


Çocuklarının eğitim sürecinde tıkandıkları anda Türk Okulu ile tanıştıklarını ifade eden Galarza,  eski okulundan nefret eden çocuklarının Science Academy’e çok kısa zamanda alıştığına inanamadıklarını ifade etti.


Her gün okula gelebilmek için en az bir saati yolda geçirmek zorunda kaldıklarını söyleyen Galarza, “Çocuğumun okula devam etme isteğini göz ardı edemem. Burası bizim için aynı zamanda bir aile, çocuklarım okullarına olan sevgilerinin karşılığını gördükleri ilgi ile buluyorlar. Çocuklarım babalarının durumundan kaynaklanan üzüntülerini buradaki dostlukla bir nebze olsun hafifletiyorlar. Eşimin tedavi masrafları bütçemizi zorlasa da ekmek, su yemeye razı olurum ama çocuklarımı bu okuldan almaya razı olamam. Çünkü bu okuldan çocuklarım ayrılırsa bu onlar için çok ağır gelir” dedi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.