Babasının Meksika’ya kaçırdığı genç, 34 yıl sonra annesine kavuştu

Babasının Meksika’ya kaçırdığı genç, 34 yıl sonra annesine kavuştu

Babası tarafından yıllar önce Chicago’dan Meksika’ya kaçırılan David Amayo, 34 yıl sonra annesine kavuştu.

Geçen ay Meksika sınırından Amerika’ya illegal yoldan giren David Amayo Barrick (37), güvenlik güçleri tarafından yakalanıp hapse atılmıştı. Kaçak olarak sınırı geçmeden önce parasının ve kimliğinin çalındığını söyleyen Amayo’nun Amerika doğumlu olduğu ortaya çıkınca serbest bırakıldı.

Henüz 3 yaşlarındayken 1979 yılında babasının Meksika’ya kaçırdığı Amayo, orada büyükannesi ve büyükbabası tarafından yetiştirildi. Annesi hakkında fazla birşey bilmeyen Amayo’nun kimliği, güvenlik güçlerine, büyükannesinin kendisinin Chicago’da bir hastanede doğduğuna dair birşeyler söylediğini bildirmesi üzerine ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar sonucu doğum sertifikasına ulaşılan Amayo, ilk önce güvenlik güçlerinin yardımı ile annesiyle telefonda konuştu. İngilizce bilmeyen Amayo’nun annesiyle görüşmesi,sınırdaki görevlilerin dil konusunda yardımıyla gerçekleşti.

David Amayo’nun annesi Kathy Amayo(60), oğlunu yıllar boyu hep bulmak ümidiyle yaşadığını söyledi. Nihayet geçtiğimiz haftasonu San Diego’da birbirine kavuşan anne-oğul, buluşma esnasında duygusal anlar yaşadı.

Salı günü oğluyla birlikte Wisconsin’a uçacak olan Kathy Amayo, “Şükran Günü’nü oğlum ve diğer 4 kardeşiyle birlikte geçireceğiz. Bu yıl şükredecek çok şeyimiz var. Bazen kalbim çatlayacakmış gibi hissediyorum.” şeklinde konuştu.

Yıllar sonra kavuşan ana-oğul birbirlerini tanımak adına daha çok yol katetmeleri gerektiğinin farkında olduklarını söyledi.İlk önce dil bariyerini aşmaya çalışacaklarını belirten Kathy Amayo “Aynı dili konuşamasak da,aynı kandanız. Gerisini bir şekilde halledeceğiz.” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.