Yangın mağdurlarına yardım eden Türkler’e New Mexico meclisinden övgü

Yangın mağdurlarına yardım eden Türkler’e New Mexico meclisinden övgü

New Mexico Eyalet Kongresi, geçtiğimiz yıl eyalette yaşanan yangın nedeniyle bir yardım kampanyası düzenleyen Türklere teşekkür beratı sundu. Ünlü Ruidoso Lincoln tatil beldesinde meydana gelen yangının ardından harekete geçen Raindrop Türk Kültür Merkezi ve Helping Hands Yardım Kuruluşu 5 bin dolar toplayarak eyalet milletvekili Zachary Cook’a takdim etti.

Cook, çeki aldıktan sonra meclis oturumunda söz alarak Raindrop Türk Kültür Merkezi ve Helping Hands’in yapmış olduğu bağış ve eyalete yaptığı hizmetlerden övgüyle bahsetti. ‘‘Raindrop Vakfı bir kez daha bizlere dostluk elini uzatarak New Mexicoluların gerçek dostları olduklarını gösterdiler’’ diyen Cook, ‘‘Bu yardımları yangından dolayı mağdur olan insanlarımız tarafından asla unutulmayacak’’ dedi.

Cook’un ardından Meclis Başkanı W. Ken Martinez ile Çoğunluk Lideri Rick Miera da Türk kuruluşlarının yaptıklarından dolayı teşekkür etti. Meclis Başkanı ile Çoğunluk Lideri’nin ardından 3 milletvekili daha söz alıp iki kurumun bugüne kadar yapmış olduğu bazı faaliyetleri anlattı.

Konuşmaların ardından Raindrop ile Helping Hands’e eyalet meclisi adına bir ‘Takdir Belgesi’ (Recognition) verildi. Raindrop Türk Kültür Merkezi hakkında kısa bir bilgi veren kurumun New Mexico direktörü Necip Orhan, eyaletlerinde temsil ettiği kurumun Texas, Kansas, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Oklahoma ile Tennessee eyaletlerinde de faaliyet gösterdiğini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.