Türk öğrenciler Raindrop Türkevi’nde buluştu

Türk öğrenciler Raindrop Türkevi’nde buluştu

Eğitim amacıyla Texas’a gelen Türk öğrenciler Austin’deki Raindrop Türkevi’nde buluştu.

Türkiye’den dil eğitimi, yüksek lisans ve doktora için gelen öğrenciler Raindrop Türkevi’nin gönüllüleri tarafından evlerde yapılan Türk yemekleri ile ağırlandı. Anadolu mutfağının lezzetleri yanın da misafirperverliği ile öğrencilere sılada olma anlarını tattıran programda katılımcıların oldukça neşeli dakikalar yaşadığı gözlendi.

Misafir öğrenciler etkinlikte Amerikalı sanatçıdan Türk halk müziği dinledi. Sazıyla sahne alan Amerikalı Alex Krager, çeşitli yörelere ait türküleri hem çalıp hem de icra etmesi öğrencilerin beğenisini kazandı. Genç gitarist Celil Kaya da gitarın yanısıra bin yıllık Türk sazı olan ‘rebapta’ da usta olduğunu gösterdi.

Gençlere hitap eden Texas Üniversitesi (UT) öğretim üyesi Dr. Yetkin Yıldırım, eğitim hayatlarında başarılı olabilmenin püf noktalarını anlattı. Yıldırım, genç öğrencilere derslerine düzenli çalışmalarının yanı sıra üniversite de hocaları ile de iyi ilişkiler geliştirmelerini tavsiye etti.

 

Türkevi’nin konuklarına yönelik öğretim görevlisi Dr. Güner Aslan da kısa bir konuşma yaptı. Aslan, gençlere uyum sürecinde dikkat edilmesi gereken hususları ve okulların öğrencilerden beklentilerinin neler olabileceği konularında bilgi verdi.

 

UT Öğretim Üyesi Dr. Jeannette Okur ise bu yıl ilk defa ABD’de eğitim görecek öğrencilere muhtemel karşılaşabilecekleri problemleri nasıl çözebileceklerine dair ipuçları verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.