Türk gönüllüleri ABD’de yara sardı

Türk gönüllüleri ABD’de yara sardı

Arkansas’taki hortum felaketinin yaralarının sarılmasında Türk toplumu aktif rol aldı.

 

Arkansas’ta 16 kişinin ölümüne, yüzlerce ev ve işyerinin ise yıkılmasına sebep olan EF4 şiddetindeki (saatte 267-322 km) hortum felaketinin yaralarının sarılmasında, Arkansas Raindrop Türkevi (Raindrop Turkish House) ve Arkansas Türk Toplumu gönüllüleri aktif rol almaya devam ediyor.

Kimse Yok Mu yardım derneğnin ABD’deki çözüm ortağı Embrace Relief Yardım Kuruluşu ile birlikte Amerika genelinde yardım kampanyası başlatan Raindrop Türkevi’nin, Arkansas’taki gönüllüleri de yardım çalışmalarına her seviyede destek veriyor.

Bölgenin acil ihtiyaçlarına katkıda bulunmak üzere hortumun en etkili olduğu Mayflower ve Vilonia şehirlerine Raindrop Türkevi gönüllüleri tarafından su, gıda ve temizlik malzemeleri götürüldü. Mayflower şehri Belediye Başkanı Randy Holland tarafından takdirle karşılanan yardımlardan sonra takip eden günlerde otuzdan fazla gönüllü Vilonia ve Mayflower şehirlerinde enkaz kaldırma ve temizlik çalışmalarına katıldı.

Vilonia şehrinde dört evin tamamen enkaz haline geldiği ve bir kişinin öldüğü bir bölgede, fırtına sırasında sığınağa girerek kurtulan Hal Sellers, büyük bir özveriyle yardım eden Raindrop Türkevi gönüllülerine teşekkür ederken, Türk Toplumu temsilcilerinin yardımının kendileri için sürpriz olduğunu belirtti. Arkansas’ta Türklerle ilk kez karşılaştığını ve bölgede yardıma koşan başka yabancı toplum temsilcisi olmadığını söyleyen Sellers, Türk Toplumunun bu şekilde organize olabilmesini takdirle karşıladığını söyledi.

Raindrop Türkevi gönüllüleri ayrıca hortumun ilk vurduğu yerleşim yeri olan Vilonia şehrinde bulunan Maumelle Gölü yakınında temizlik ve enkaz kaldırma çalışmalarına iştirak ettiler.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.