Texas Valisi Perry, yeniden aday olmayacak

Texas Valisi Perry, yeniden aday olmayacak

Üç dönemdir Texas Valisi olan Rick Perry, dördüncü dönem için adayı olmayacağını açıkladı. 2012 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti aday adayları arasında bulunan Perry o dönem rakibi olan Massachusetts eski valisi Mitt Romney’i bahse davet etmesi ve bir tartışma programında ileri sürdüğü tezi hatırlayamayarak donup kalmasıyla akıllarda iz bırakmıştı.

Daha önce Türkiye için ağır ifadeler kullanan Texas valisi, büyük tartışmaya neden olmuştu. Perry, Türkiye’nin ‘İslamcı teröristler tarafından yönetildiğini ve NATO’dan atılması gerektiği’ni ileri sürmüştü. O dönem Perry için Başkan Barack Obama, ‘İyi görünümlü basit birisi’ ifadelerini kullanmıştı.

Pazartesi günü açıkladığı kararında Perry, üç dönemdir görev yaptığı valilik görevi süresince bir milyon 600 bin insana iş imkanı sağladığını savundu. Aile değerlerini koruduğu vurgulayan Perry, evliliğin kadın ve erkek arasında kutsal bir bağlılık olduğuna işaret ederek, “Texaslı kadınların daha iyi ve doğru bir hayat yaşamasını sağladık” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.