Sinema baskınında ölenler hüzünle anıldı

Sinema baskınında ölenler hüzünle anıldı

Geçtiğimiz yıl Batman filminin üçüncü serisinin açılış galasında düzenlenen kanlı baskında ölenlerin acısı Colorado’nun Aurora şehrinde hala taze.

20 Temmuz gününün ilk saatlerinde polise gelen telefon ile alarma geçti. Polis, olayın vuku bulduğu sinemaya vardığında ‘‘The Dark Knight Rises’’ (Gece Şovalyesi’nin Yükselişi) adlı Batman filmi son sersinin gösterileceği salonu kanlar içinde buldu. Olay yerinden uzaklaşmaya çalışan ve katliamı yaptığı belirlenen 25 yaşındaki James Holmes araba parkında ele geçirildi. Ancak kan gölüne dönen sinema salonunda 12 insan ölmüş 70 kadarı da yaralanmıştı.

Anma töreninin ilki Colorado eyaletinin Aurora şehrinde olayın yaşandığı sinema salonu önünde gerçekleşti. Binlerce insan baskının yapıldığı sinema salonuna gelerek sessizce beklemeye başladı. İkinci anma töreni ise baskında hayatını kaybedenlerin mezarlarını ziyaret ile yapıldı. Yapılan hüzünlü törende ölenlerin yakınları gözyaşlarına hakim olmazken, kanlı baskında yaralanıp sakat kalan 15 kişi de anma merasiminde hazır bulundu.

Aurora şehir yetkilileri ile birçok sayıda insanın katıldığı tören için Colorado valisi de mesaj yayınladı. Vali John Hickenlooper mesajında baskında yaralı kurtulanların hepsinin tam olarak iyileşmediğini ancak geçen bir yılda halkın bu insanlara sahip çıkması ile yaralarının sarıldığını söyledi.

Hapiste bulunan Homles için savcılık makamı idam cezası istiyor. Homles’ın avukatlarının mahkemeye sanık Homles’ın ömür boyu ceza alması talebine davaya bakan savcı karşı çıkmış, zanlının idam ile yargılanmasına devam edilmesini istemişti. Mahkemeden Homles için idam kararı çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.