San Antonio’da Türkçe rüzgarı

San Antonio’da Türkçe rüzgarı

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın San Antonio şehrinde gerçekleştirilen ön eleme turu yoğun bir katılıma sahne oldu. 200’e yakın öğrencinin yarıştığı elemelerde gençler, misafirlere unutulmaz bir gece yaşattı. Yarışmaya damgasını vuran ise sanatçı Haluk Levent’in şarkılarını söyleyen rock grubu oldu.

Renkleri, etnik kökenleri birbirinden farklı öğrencilerin Türkçe Olimpiyatları elemelerini geçebilmek için verdiği mücadele, geceye katılan aileleri tarafından hayranlıkla izlendi. Öğrencilerin, eğlenerek yarıştığı elemelerde ‘San Antonio for Inquiry and Creativity’ isimli okuldan programa katılan rock grubu geceye damga vurdu. Grup, Haluk Levent’in seslendirdiği ‘Kağızman’ ile ‘Elfida’ şarkılarıyla salondan büyük alkış aldı.

 

fo 2Uzun saçları ve İstanbul logolu tişörtleriyle herkesin ilgisini çeken grup, yoğun istek üzerine yarışmanın sonunda sahneye tekrar çıktı. Jüriden de büyük beğeni kazanan grup yetenek alanında birinciliği, şarkı alanında ise mansiyon ödülünü kazandı. Genç öğrenciler bu başarıları ile San Antonio’yu 16 Şubat tarihinde Houston’da yapılacak olan Texas elemelerinde temsil etme hakkını kazandı.  

Grup elemanları, asıl amaçlarının Türkiye’deki yarışmaya katılarak orada başarı kazanmak olduğunu söyledi. Eksikliklerinin farkında olduklarını belirten grup üyeleri, bu eksikleri gidermek için çok çalışacaklarını dile getirdi. Grubun solisti John Nicolson, Haluk Levent’i çok merak ettiğini ve Türkiye’ye gitme imkanı bulursa sanatçıyla mutlaka tanışmak istediğini ifade etti. Yaklaşık dört aydır düzenli bir şekilde yarışma için çalıştıklarını ifade eden John, kendilerini bu konuda yanlız bırakmayan ve onlerı her konuda destekleyen matematik öğretmenine teşekkür etti.


fo 3Üç saat boyunca şiirden dansa, şarkıdan skece kadar değişik performansların sergilendiği elemelerde jüri üyeleri yarışmanın galiplerini belirlemede oldukça zorlandı.

  Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt   alt     Preferences [iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/m44ELCB8xmY” frameborder=”0″ allowfullscreen]

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.