New Mexico Senatörü Udall kampanyasına 1.5 milyon dolar topladı

New Mexico Senatörü Udall kampanyasına 1.5 milyon dolar topladı

Önümüzdeki yıl yapılacak olan Temsilciler Meclisi ve Senato’nun 3’te 1’inin yenileneceği seçimlerde New Mexico eyaleti Senatörü Tom Udall yeniden seçilecek görünüyor. Senatör seçim kampanyası için iki ayda 875 bin dolar toplamayı başarırken toplam seçim bütçeside 1.5 milyon dolara ulaştı.

Udall’ın seçim ofisinden yapılan açıklamaya göre Senatör, Nisan-Haziran aylarında seçim kampanyası için 875 bin dolar yardım topladı. Bu paranın ise aynı dönemde 264 bin dolarını seöşm çalılmaları için harcadı.

Demokrat Partili olan Udall’a Cumhuriyetçi Parti’den kimin rakip olacağı henüz belli değil. Kendi seçim bölgesinden yeniden seçilmesine garanti gözü ile bakılan Udall’ın bankada seçim kampanyası için biriken parasının 1.5 milyon dolara ulaşması sandıkta rakibine fazla bir şansı olamayacağı mesajını veriyor.

Buarada önümüzdeki seçimlerde tekrar aday olacak olan Cumhuriyetçi Milletvekili Steve Pearce’nin 758 bin dolar, Demokrat vekil Ben Ray Lujan ise 473 bin dolar yeniden seçilebilmek için destekçilerinden yardım toplamayı başardı. Udall, New Mexico eyaletinde bugüne kadar seçim kampanyası için en fazla yardım toplamayı başaran siyasetçi olarak tarihe geçti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.